Crisissen zijn uitdagingen. In crisistijd moeten we durven innoveren. Groene technologie is dan ook het motto van de dag. Groene technologie helpt heel wat bedrijfssectoren de omslag te maken naar minder milieuvervuiling en energiebesparing.

Dikwijls met steun van overheidsubsidies. Maar de groene economie is niet zaligmakend, zonnepanelen en elektrische batterijen zijn nog altijd milieubelastend: er komt bijvoorbeeld nog mijnbouwwinning en gebruik van chemicaliën aan te pas of energieverslindende recyclage. Zij het minder dan in traditionele productieprocessen.

De 'blauwe economie' stoelt op hoofdzakelijk fysische, natuurlijke processen in harmonie met ecosystemen. Industriële toepassingen uit de blauwe economie zijn reëel.

Maak kennis met meer dan honderd commerciële bedrijven die zich specialiseerden in heel specifieke niches op vlak van waterzuivering, telecommunicatie, landbouw, medische apparatuur en -producten, en zo meer.

Het gaat telkens om de beschrijving in het Engels van concrete bedrijfsprocessen.

Laat u inspireren, volg en bekijk ze kritisch in de komende weken en maanden.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.blueeconomy.de

Hier vindt u de toelichting van Gunter Pauli (pdf)

Hieronder vindt u de case studies in pdf-vorm

Crisissen zijn uitdagingen. In crisistijd moeten we durven innoveren. Groene technologie is dan ook het motto van de dag. Groene technologie helpt heel wat bedrijfssectoren de omslag te maken naar minder milieuvervuiling en energiebesparing.Dikwijls met steun van overheidsubsidies. Maar de groene economie is niet zaligmakend, zonnepanelen en elektrische batterijen zijn nog altijd milieubelastend: er komt bijvoorbeeld nog mijnbouwwinning en gebruik van chemicaliën aan te pas of energieverslindende recyclage. Zij het minder dan in traditionele productieprocessen. De 'blauwe economie' stoelt op hoofdzakelijk fysische, natuurlijke processen in harmonie met ecosystemen. Industriële toepassingen uit de blauwe economie zijn reëel. Maak kennis met meer dan honderd commerciële bedrijven die zich specialiseerden in heel specifieke niches op vlak van waterzuivering, telecommunicatie, landbouw, medische apparatuur en -producten, en zo meer. Het gaat telkens om de beschrijving in het Engels van concrete bedrijfsprocessen.Laat u inspireren, volg en bekijk ze kritisch in de komende weken en maanden. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.blueeconomy.de Hier vindt u de toelichting van Gunter Pauli (pdf)Hieronder vindt u de case studies in pdf-vorm