In 2009 stootte hij op een technologie waarmee hij actieve corrosie, zoals het roesten van stalen structuren, kon detecteren. "Dankzij een beurs van het fonds Spin-off in Brussels (nu 'Launch') konden we de technologie verder ontwikkelen en tegelijk kijken of er op de markt interesse voor was."

"Toen we bedrijven als Airbus en operatoren van grote pijpleidingen toonden hoe we corrosie konden opmeten, kregen we een resem vragen: hoe komt dat? Is dat erg? Heeft dat invloed op mijn structuur? We kregen meer vragen dan we verwacht hadden. Daarom hebben we ons aanbod uitgebreid - niet alleen het vaststellen van corrosie, maar een volledige gezondheidsbewaking van de structuur - want corrosie is niet het enige gevaar voor een stalen structuur, maar ook vervormingen, metaalmoeheid, beweging, ... . Door al die factoren tegelijk te bekijken, kunnen we veel vroeger een diagnose stellen en vooraf zien wanneer het gaat mislopen. Windturbines op zee en op land, petrochemische plants, ondergrondse leidingen: al die structuren kun je bewaken door middel van sensoren en zo evoluties vaststellen die op termijn geld kunnen kosten aan de eigenaar van de structuur."

"Sinds 2013 zijn we volledig onafhankelijk actief onder de naam Zensor, als een spin-off van de VUB. De grote nieuwigheid zit in het combineren van de hele keten. Voor eigenaars van structuren zijn we immers een one-stop-shop. We zetten de gecapteerde data om in bruikbare kennis en daarvoor moet je het hele traject van opmeten, verzamelen en rapporteren onder controle hebben. Hoe hoger de kwaliteit van al die stappen hoe relevanter het advies aan de klanten.

"Waarom ons project de MIT Award verdient? Wij zetten data om in kennis en naarmate wij slimmer worden, profiteren onze klanten daar ook van."

In 2009 stootte hij op een technologie waarmee hij actieve corrosie, zoals het roesten van stalen structuren, kon detecteren. "Dankzij een beurs van het fonds Spin-off in Brussels (nu 'Launch') konden we de technologie verder ontwikkelen en tegelijk kijken of er op de markt interesse voor was.""Toen we bedrijven als Airbus en operatoren van grote pijpleidingen toonden hoe we corrosie konden opmeten, kregen we een resem vragen: hoe komt dat? Is dat erg? Heeft dat invloed op mijn structuur? We kregen meer vragen dan we verwacht hadden. Daarom hebben we ons aanbod uitgebreid - niet alleen het vaststellen van corrosie, maar een volledige gezondheidsbewaking van de structuur - want corrosie is niet het enige gevaar voor een stalen structuur, maar ook vervormingen, metaalmoeheid, beweging, ... . Door al die factoren tegelijk te bekijken, kunnen we veel vroeger een diagnose stellen en vooraf zien wanneer het gaat mislopen. Windturbines op zee en op land, petrochemische plants, ondergrondse leidingen: al die structuren kun je bewaken door middel van sensoren en zo evoluties vaststellen die op termijn geld kunnen kosten aan de eigenaar van de structuur.""Sinds 2013 zijn we volledig onafhankelijk actief onder de naam Zensor, als een spin-off van de VUB. De grote nieuwigheid zit in het combineren van de hele keten. Voor eigenaars van structuren zijn we immers een one-stop-shop. We zetten de gecapteerde data om in bruikbare kennis en daarvoor moet je het hele traject van opmeten, verzamelen en rapporteren onder controle hebben. Hoe hoger de kwaliteit van al die stappen hoe relevanter het advies aan de klanten."Waarom ons project de MIT Award verdient? Wij zetten data om in kennis en naarmate wij slimmer worden, profiteren onze klanten daar ook van."