Waarom meer en meer Wealth-klanten privé én professioneel voor Belfius kiezen

Dirk Gyselinck, lid van het directiecomité van Belfius
Belfius Wealth Management
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

17 december 2020, 10:15 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:11

“Drie sleutels liggen voor mij aan de basis van het succes van onze Wealth Management-aanpak. Een unieke, eigentijdse en doorgedreven persoonlijke klantenbeleving die grenzen verlegt. Topexpertise in vermogensbeheer, maar ook in andere domeinen zoals een superieur digitaal aanbod. Een extreem gediversifieerde waaier van oplossingen, privé én professioneel. In die drie domeinen willen we top of the bill zijn.”

Aan het woord is Dirk Gyselinck, lid van het directiecomité van Belfius.

In welke mate is die aanpak ook in Covid-19-tijden future-proof?

“In deze uitdagende tijden zoeken mensen meer dan ooit zekerheid. Als één van de best gekapitaliseerde Europese banken met een sterke CET 1 solvabiliteitsratio van 15,5%, een eigen vermogen van 10 miljard euro en een balans van 190 miljard euro biedt Belfius die zekerheid.

Deze crisis heeft het belang bewezen om er als onderneming digitaal te staan. We zijn op dat vlak een koploper, niet alleen in België, maar ook internationaal. Onze app werd recent als de wereldwijde nummer 1 bekroond onder de universele banken.

En ten slotte groeide in deze periode spontaan de belangstelling voor duurzame thema’s. Onze partner Candriam is niet toevallig een pionier op het vlak van CSR-beleggingen in België. Onze toekomstfondsen behoren tot de top voor wie wil investeren in ondernemingen met duurzame oplossingen voor de uitdagingen van morgen.”

Doen jullie enkel een beroep op Candriam als asset manager?

“Candriam is onze bevoorrechte vermogensbeheerder. We overdenken samen de ‘convictions’ die aan de basis liggen van onze beleggingsstrategieën. We maken samen keuzes op het vlak van activa of sectoren, maar ook inzake thema’s die relevant zijn voor onze toekomst, zoals het klimaat of gendergelijkheid. Voor wie zijn beheer anders wil diversifiëren, bieden we bovendien exclusief toegang tot de top-tier asset managers BlackRock en JP Morgan Asset Management.

Klanten kunnen kiezen uit een brede waaier van mogelijkheden op het vlak van adviserend of discretionair beheer. Ook private equity en, dankzij onze marktenzaal in België, extra mogelijkheden inzake onder meer gestructureerde producten of optiestrategieën maken deel uit van het Belfius-aanbod.”

Heeft uw Belgische positionering een impact op uw aanpak van Wealth Management?

“Onze Belgische verankering betekent een tastbare toegevoegde waarde voor onze klanten. We zijn erg toegankelijk, tot op het niveau van het directiecomité. De ondernemers onder onze Wealth-klanten waarderen dat beslissingen hier in België worden genomen. Het beheer van hun privévermogen én een volledig aanbod van diensten aan ondernemingen door onze beste specialisten aanzien ze als een uitgesproken meerwaarde.”

Wat is volgens u het meest kenmerkende aan de begeleiding van uw Wealth-klanten?

“We hebben de ambitie om voor onze klanten een geheel eigentijds universum te creëren waarin elke dienstverlening volledig gepersonaliseerd is. Want vandaag verwachten klanten een persoonlijke begeleiding door onze Wealth managers en hun teams, exclusieve diensten zoals een conciërgedienst, advies inzake kunst en vastgoed, en de meest doorgedreven digitalisering op alle vlakken. Terecht. Deze verwachtingen beantwoorden we graag met de meest grensverleggende oplossingen op de markt.”

Hoe kan ik Wealth-klant worden bij Belfius?

“Ons Wealth Management-aanbod is bestemd voor topklanten en bundelt het beste dat Belfius te bieden heeft op het vlak van vermogensbeheer, financiële en niet-financiële oplossingen, begeleiding en klantenervaring. We willen de uitmuntendheid van die dienstverlening dag in dag uit waarborgen. Daarom kan u alleen Wealth-klant worden op uitnodiging.”