Welke evoluties mogen we van Volvo verwachten?

"In ons mission statement staat dat we tegen 2025 onze klanten minstens 1 week per jaar extra vrije tijd willen geven. Daarom ontwikkelen we projecten rond autonomous driving. Zo is er een samenwerking met Uber in San Fransisco, waarbij zelfrijdende wagens mensen oppikken, starten we samenwerkingen op het vlak van software en met Drive Me testen we in Zweden welke impact autonoom rijden op gezinnen heeft. Bij ons gaat autonoom rijden immers niet om de technologie, maar om de mens.

Daarnaast testen we ook de mogelijkheden van shared mobility. Het flexibeler omgaan met autobezit en autodelen is duidelijk een trend en Volvo wil hierin een voorloper zijn. Zo lopen er projecten waarbij je gsm als sleutel dienst doet. Dit biedt als voordeel dat ook iemand anders met de wagen kan rijden als jij hem daartoe toestemming geeft via een code. In-car delivery hoort daar ook bij. Hiermee kan je pakjes laten leveren in de koffer van je wagen terwijl je bijvoorbeeld aan het werk bent. Ook testen we de mogelijkheden van concierge services. Hierbij komt een concessiehouder je wagen ophalen om te onderhouden of kan je hem laten tanken.

Bij de XC40 introduceren we tot slot in zeven pilootlanden Care by Volvo. Dit is een huurformule, die je toelaat over een wagen te beschikken, maar voor de periode dat jij wenst en zonder administratieve lasten. Je betaalt enkel een huurbedrag per maand."

Elektrische en hybride wagens zijn ongetwijfeld ook een evolutie waarop jullie inspelen.

"Dat is inderdaad - naast autonomous driving en shared mobility - de derde pijler. We ambiëren om tegen 2025 1 miljoen elektrisch aangedreven wagens te laten rondrijden. Bij de lancering van nieuwe modellen vanaf 2019 zullen onze nieuwe motoren trouwens enkel nog elektrisch of hybride aangedreven zijn. Tussen 2019 en 2021 plannen we dan ook de lancering van vijf nieuwe, volledig elektrische modellen."

Welke evoluties mogen we van Volvo verwachten?"In ons mission statement staat dat we tegen 2025 onze klanten minstens 1 week per jaar extra vrije tijd willen geven. Daarom ontwikkelen we projecten rond autonomous driving. Zo is er een samenwerking met Uber in San Fransisco, waarbij zelfrijdende wagens mensen oppikken, starten we samenwerkingen op het vlak van software en met Drive Me testen we in Zweden welke impact autonoom rijden op gezinnen heeft. Bij ons gaat autonoom rijden immers niet om de technologie, maar om de mens.Daarnaast testen we ook de mogelijkheden van shared mobility. Het flexibeler omgaan met autobezit en autodelen is duidelijk een trend en Volvo wil hierin een voorloper zijn. Zo lopen er projecten waarbij je gsm als sleutel dienst doet. Dit biedt als voordeel dat ook iemand anders met de wagen kan rijden als jij hem daartoe toestemming geeft via een code. In-car delivery hoort daar ook bij. Hiermee kan je pakjes laten leveren in de koffer van je wagen terwijl je bijvoorbeeld aan het werk bent. Ook testen we de mogelijkheden van concierge services. Hierbij komt een concessiehouder je wagen ophalen om te onderhouden of kan je hem laten tanken.Bij de XC40 introduceren we tot slot in zeven pilootlanden Care by Volvo. Dit is een huurformule, die je toelaat over een wagen te beschikken, maar voor de periode dat jij wenst en zonder administratieve lasten. Je betaalt enkel een huurbedrag per maand."Elektrische en hybride wagens zijn ongetwijfeld ook een evolutie waarop jullie inspelen."Dat is inderdaad - naast autonomous driving en shared mobility - de derde pijler. We ambiëren om tegen 2025 1 miljoen elektrisch aangedreven wagens te laten rondrijden. Bij de lancering van nieuwe modellen vanaf 2019 zullen onze nieuwe motoren trouwens enkel nog elektrisch of hybride aangedreven zijn. Tussen 2019 en 2021 plannen we dan ook de lancering van vijf nieuwe, volledig elektrische modellen."