De klanten van BNP Paribas Fortis, Hello bank! en Fintro ontvangen sinds enkele weken hun nieuwe Bancontact-Visa Debit-kaart. Deze debetkaart vervangt de voormalige debetkaarten, zonder extra kosten. Maar wat zijn de voordelen van deze kaart voor de consument?

Het beste van twee werelden

Met Bancontact-Visa Debit genieten klanten van alle praktische aspecten van een debetkaart voor dagelijkse aankopen die op zeer ruime schaal aanvaard wordt. Daarnaast biedt de kaart ook de bescherming van Visa.

Realtime monitoring van je uitgaven

Anders dan bij een gewone Visa-kaart worden betalingen met Bancontact-Visa Debit onmiddellijk van de zichtrekening afgeschreven. Zo kan de klant zijn uitgaven op de voet volgen.

Eenvoudig en veilig online kopen

Met de zestien cijfers en de CVV-code maakt de kaart veilig online winkelen, zowel in België als in het buitenland, of betalen via apps (Uber, bvb.) mogelijk. Dat was met oudere debetkaarten beperkt. De kaart is zeer gebruiksvriendelijk en wordt wereldwijd aanvaard bij meer dan 70 miljoen winkeliers, overal waar Visa aanvaard wordt (***). Om in te spelen op de behoeften van de fans van e-commerce, biedt de kaart ook bescherming in geval van fraude (*/**). De veilige en handige Bancontact- Visa Debit- kaart maakt het dagelijkse leven gemakkelijker voor elke consument.

Jean-Marie de Crayencour - Country Manager Visa België-Luxemburg "Met Visa Debit krijgen de Belgen er weer nieuwe betaalmogelijkheden bij, vooral doordat online shoppen makkelijker wordt. Omdat de kaart op ruime schaal aanvaard wordt, kunnen consumenten ze gebruiken voor onlineaankopen bij winkels waar Visa aanvaard wordt. Bovendien helpt ze de consument te beschermen bij problemen met bestellingen en in geval van fraude (*/**)."

De voordelen

De Bancontact-Visa Debit-kaart heeft veel voordelen. Dit zijn de belangrijkste:

1. Visa Debit wordt in meer dan 200 landen en gebieden aanvaard en wereldwijd door 70 miljoen handelaars geaccepteerd, overal waar Visa aanvaard wordt (**).

2. Visa Debit vergemakkelijkt online aankopen in binnen- en buitenland. Ze laat ook aankopen via een smartphone of smartwatch toe.

3. De kaart beschermt de consument nog beter in geval van fraude of problemen met bestellingen (*/**).

Jean-Marie de Crayencour - Country Manager Visa België-Luxemburg

Weetjes

* 3,6 miljard Visa-kaarten worden wereldwijd gebruikt (1).

* 206 miljard transacties werden verricht met een Visa-kaart tussen juni 2020 en 2021 (1).

* 69% van de Belgen heeft al een contactloze betaling gedaan (2).

* Zie toepasselijke voorwaarden volgens de geldende regelgeving. Terugbetaling niet gegarandeerd. Kaarthouders moeten hun bank onmiddellijk op de hoogte stellen in geval van ongeoorloofd gebruik. Terugvordering isgeen wettelijk recht. Contacteer uw bank voor meer details.

** Zie voorwaarden die van toepassing zijn voor uw bank.

*** Onder voorbehoud van aanvaarding van de Visa Debit-betaalkaart door de verkoper.

(1) Data provided to Visa by acquiring institutions and other third parties as of December 31, 2020.

(2) Jaarlijkse Digital Payment Barometer van Febelfin en partners

De klanten van BNP Paribas Fortis, Hello bank! en Fintro ontvangen sinds enkele weken hun nieuwe Bancontact-Visa Debit-kaart. Deze debetkaart vervangt de voormalige debetkaarten, zonder extra kosten. Maar wat zijn de voordelen van deze kaart voor de consument?Met Bancontact-Visa Debit genieten klanten van alle praktische aspecten van een debetkaart voor dagelijkse aankopen die op zeer ruime schaal aanvaard wordt. Daarnaast biedt de kaart ook de bescherming van Visa.Anders dan bij een gewone Visa-kaart worden betalingen met Bancontact-Visa Debit onmiddellijk van de zichtrekening afgeschreven. Zo kan de klant zijn uitgaven op de voet volgen.Met de zestien cijfers en de CVV-code maakt de kaart veilig online winkelen, zowel in België als in het buitenland, of betalen via apps (Uber, bvb.) mogelijk. Dat was met oudere debetkaarten beperkt. De kaart is zeer gebruiksvriendelijk en wordt wereldwijd aanvaard bij meer dan 70 miljoen winkeliers, overal waar Visa aanvaard wordt (***). Om in te spelen op de behoeften van de fans van e-commerce, biedt de kaart ook bescherming in geval van fraude (*/**). De veilige en handige Bancontact- Visa Debit- kaart maakt het dagelijkse leven gemakkelijker voor elke consument.Weetjes* 3,6 miljard Visa-kaarten worden wereldwijd gebruikt (1).* 206 miljard transacties werden verricht met een Visa-kaart tussen juni 2020 en 2021 (1).* 69% van de Belgen heeft al een contactloze betaling gedaan (2).* Zie toepasselijke voorwaarden volgens de geldende regelgeving. Terugbetaling niet gegarandeerd. Kaarthouders moeten hun bank onmiddellijk op de hoogte stellen in geval van ongeoorloofd gebruik. Terugvordering isgeen wettelijk recht. Contacteer uw bank voor meer details.** Zie voorwaarden die van toepassing zijn voor uw bank. *** Onder voorbehoud van aanvaarding van de Visa Debit-betaalkaart door de verkoper.(1) Data provided to Visa by acquiring institutions and other third parties as of December 31, 2020. (2) Jaarlijkse Digital Payment Barometer van Febelfin en partners