Vernieuwend idee ‘La Psy du Logis’ wint Startersprijs Boost Uw Business-wedstrijd

BNP Paribas Fortis
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

16 november 2017, 12:00 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:02

Het internet opent een heel nieuwe wereld voor ondernemers. Maar de juiste keuzes maken uit het veelvoud aan beschikbare kanalen en tools is niet evident. Met de Boost Uw Business-wedstrijd reikt BNP Paribas Fortis ondernemers de hand: in elke provincie wint één ondernemer een jaar gratis digitale coaching.

Ann Van den Hautte van La Psy du Logis werd twee keer in de bloemetjes gezet: ze is de laureate voor de provincie Waals-Brabant en ook de beste Starter uit de wedstrijd. De winnende Starter krijgt bovendien, naast 1 jaar digitale coaching, een MacBook Pro, een iPad Pro, een iPhone 7 Plus en tal van accessoires!

Opgeruimd staat netjes, zegt het spreekwoord. En een warm huis dat er piekfijn uit ziet, blijkt ook een effect te hebben op ons welbevinden. Onderneemster Ann Van den Hautte heeft er zich in gespecialiseerd: “Wanneer mensen zich niet goed voelen, gestresseerd zijn of in een burn-out gaan, bied ik een therapie aan om samen zaken op te ruimen, weg te gooien, objecten te verplaatsen en kamers her in te richten. Dat zorgt voor een nieuw perspectief, waarbij mensen ook hun gedachten weer op orde krijgen.”

Ze noemde haar bedrijf La Psy du Logis. “Maar voor alle duidelijkheid: ik ben geen interieurarchitect”, benadrukt ze. “Voor mij is het praktische en functionele het belangrijkste, maar ik verlies het esthetische niet uit het oog. De inrichting is een middel en geen doel op zich. Het doel is dat mensen zich weer beter gaan voelen in hun huis.”

Digitale marketing is specialistenwerk

Van bij de start van haar bedrijf besefte de psychologe dat het internet een belangrijk communicatiekanaal moest worden. “Ik heb meteen een eerste website opgezet, vooral om uit te leggen wat ‘home organising’ is, hoe ik werk en waarom het zo belangrijk is om zich thuis goed te voelen. Ik maak nu ook gebruik van Facebook en sociale media bijvoorbeeld. Maar toch blijf ik met vragen zitten over hoe ik mijn bedrijf online het beste uit de verf laat komen. Ik heb gemerkt dat digitale marketing toch echt specialistenwerk is.”

Dankzij de digitale coach komt het helemaal goed nu.

De onderneemster beseft maar al te goed het belang van visibiliteit. Ze nam al enkele keren aan wedstrijden deel, maar kwam nooit eerder als winnaar uit de bus. “Toen ik over de Boost Uw Business-wedstrijd van BNP Paribas Fortis en de prijs las, dacht ik: dat zou toch echt iets voor mij zijn. Ik nam deel, maar dacht eigenlijk dat het niets zou worden”, zegt ze. “Toen ik een telefoontje kreeg dat ik de winnaar was voor de provincie Waals-Brabant en als start-up werd bekroond, kon mijn geluk niet op. Die digitale coaching is net wat ik nodig heb.”

Het komende jaar krijgt La Psy du Logis begeleiding op maat door digitale coaches. “Ik kijk er echt naar uit. Ik hoop er zeer praktische, concrete en gepersonaliseerde adviezen uit te halen over wat ik moet doen om goed te scoren op het internet, hoe ik mijn bedrijf kan laten opvallen, wat ik nog meer met sociale media kan doen… Het feit dat ik weet dat ik dankzij de wedstrijd stappen vooruit ga zetten op het digitale vlak, geeft me alvast veel energie. Het komt helemaal goed nu! En het toont hoe je in je dromen moet geloven”, besluit Ann Van den Hautte.

Lees ook de interviews met andere winnaars op www.trends.be/boostuwbusiness