Wat betekent duurzaamheid voor BMW?

"Duurzaamheid is voor BMW een bewuste keuze. BMW is zowel wereldwijd als in België leider op het vlak van elektrische wagens. Daarnaast zet BMW in op het verkopen van zuinige en propere dieselmotoren die voldoen aan de Euro 6-norm en rijden op AdBlue. Er worden steeds meer elektrische en plug-in hybride auto's verkocht en die zullen steeds meer autonoom rijden. Toch zal de verbrandingsmotor nog lang een belangrijke rol spelen in de automobielsector. BMW streeft naar het verlagen van de uitstoot en het laten dalen van het verbruik van de wagen zonder in te boeten aan vermogen en rijplezier."

Is de toekomst elektrisch voor BMW?

"Zeker. Tegen 2025 zal BMW 25 extra elektrisch aangedreven wagens produceren waaronder 12 100% elektrische modellen. In 2019 brengt BMW Group een 100% elektrische MINI op de markt, in 2020 de 100% elektrische BMW X3 en in 2021 de BMW i NEXT, een 100% elektrische wagen die nog meer zelf zal rijden. Dan is er ook nog de BMW i Vision Dynamics die 600 km elektrisch zal kunnen rijden tegen een snelheid van 200 km/u."

BMW positioneert zich als een premiumautomerk met een heel ruim gamma. Waarom is dat?

"De afgelopen vijf jaar is het aanbod van BMW breder geworden met onder andere de lancering van de BMW 2 Reeks Active Tourer en Gran Tourer en de lancering van de BMW X1. Ook dat is een manier om de toekomst tegemoet te treden. BMW past zich steeds aan de marktbehoefte aan."

Een van dé nieuwkomers is de BMW 6 Reeks Gran Turismo. Een echte premiumwagen?

"Absoluut. We positioneren hem hoger in het gamma dan zijn voorganger, de BMW 5 Reeks Gran Turismo. Dat uit zich onder meer door zijn bijzonder sierlijke voorkomen. Zijn krachtige lijnen, strak getekende vlakken en langgerekte silhouet geven de wagen een indrukwekkende présence, terwijl de lagere en zacht aflopende daklijn elegantie en sportiviteit ademt. Zijn sportieve uiterlijk doet geen afbreuk aan het comfort en de ruimte binnenin, wel integendeel."

Geeft dit model al een blik op hoe BMW de toekomst ziet?

"Inderdaad. Ook de BMW 6 Reeks Gran Turismo neemt, net als de BMW 5 en 7 Reeks, een significante stap richting autonoom rijden, met tal van slimme connectiviteitstoepassingen en geavanceerde rijhulpsystemen. Denk bijvoorbeeld aan parkeren op afstand. Via ConnectedDrive is de auto volledig verbonden met de gebruiker en de buitenwereld. Door ver vooruit te kijken, onderscheiden we ons van andere merken."

Wat betekent duurzaamheid voor BMW?"Duurzaamheid is voor BMW een bewuste keuze. BMW is zowel wereldwijd als in België leider op het vlak van elektrische wagens. Daarnaast zet BMW in op het verkopen van zuinige en propere dieselmotoren die voldoen aan de Euro 6-norm en rijden op AdBlue. Er worden steeds meer elektrische en plug-in hybride auto's verkocht en die zullen steeds meer autonoom rijden. Toch zal de verbrandingsmotor nog lang een belangrijke rol spelen in de automobielsector. BMW streeft naar het verlagen van de uitstoot en het laten dalen van het verbruik van de wagen zonder in te boeten aan vermogen en rijplezier."Is de toekomst elektrisch voor BMW?"Zeker. Tegen 2025 zal BMW 25 extra elektrisch aangedreven wagens produceren waaronder 12 100% elektrische modellen. In 2019 brengt BMW Group een 100% elektrische MINI op de markt, in 2020 de 100% elektrische BMW X3 en in 2021 de BMW i NEXT, een 100% elektrische wagen die nog meer zelf zal rijden. Dan is er ook nog de BMW i Vision Dynamics die 600 km elektrisch zal kunnen rijden tegen een snelheid van 200 km/u."BMW positioneert zich als een premiumautomerk met een heel ruim gamma. Waarom is dat?"De afgelopen vijf jaar is het aanbod van BMW breder geworden met onder andere de lancering van de BMW 2 Reeks Active Tourer en Gran Tourer en de lancering van de BMW X1. Ook dat is een manier om de toekomst tegemoet te treden. BMW past zich steeds aan de marktbehoefte aan."Een van dé nieuwkomers is de BMW 6 Reeks Gran Turismo. Een echte premiumwagen?"Absoluut. We positioneren hem hoger in het gamma dan zijn voorganger, de BMW 5 Reeks Gran Turismo. Dat uit zich onder meer door zijn bijzonder sierlijke voorkomen. Zijn krachtige lijnen, strak getekende vlakken en langgerekte silhouet geven de wagen een indrukwekkende présence, terwijl de lagere en zacht aflopende daklijn elegantie en sportiviteit ademt. Zijn sportieve uiterlijk doet geen afbreuk aan het comfort en de ruimte binnenin, wel integendeel."Geeft dit model al een blik op hoe BMW de toekomst ziet?"Inderdaad. Ook de BMW 6 Reeks Gran Turismo neemt, net als de BMW 5 en 7 Reeks, een significante stap richting autonoom rijden, met tal van slimme connectiviteitstoepassingen en geavanceerde rijhulpsystemen. Denk bijvoorbeeld aan parkeren op afstand. Via ConnectedDrive is de auto volledig verbonden met de gebruiker en de buitenwereld. Door ver vooruit te kijken, onderscheiden we ons van andere merken."