Hét toverwoord bij een beleggingsplan is 'spreiding'. Het risico dat samenhangt met de belofte van een hoger rendement, verkleint u als u spreidt in de tijd en over verschillende activaklassen - wat ook bekendstaat als diversificatie.

Een beleggingsplan heeft meer dan één voordeel.

1. U bouwt geleidelijk een mooi kapitaal op

Door op vaste tijdstippen een vast bedrag te beleggen in een korf van verschillende beleggingsfondsen, bouwt u stelselmatig een mooi kapitaal op. U bepaalt zelf hoeveel u elke maand belegt en kunt het bedrag verhogen of verlagen. Of tijdelijk stopzetten en weer activeren.

2. U vermijdt een slechte timing

Doordat u elke maand een vast bedrag belegt en uw inleg over een langere periode spreidt, koopt u nu eens tegen een lage en dan weer tegen een wat hogere koers. U verkleint zo het risico van een slechte timing aanzienlijk en bouwt uw kapitaal op tegen een gemiddelde koers.

3. U benut de kracht van kapitalisatie

Tijd is uw bondgenoot. Hoe langer u kunt beleggen, hoe gunstiger voor het eindresultaat. Een lager bedrag dat u op jonge leeftijd belegt, levert op lange termijn meer op dan een hoger bedrag dat u later belegt gedurende een korte termijn. De cijfers spreken voor zich: stel, u investeert €10.000 met een jaarlijks rendement van 5%. Na een jaar heeft u €10.500. Investeert u dat bedrag opnieuw, dan heeft u aan het einde van het tweede jaar €11.025. In het eerste jaar verdient u dus €500, maar in het tweede jaar is dat al €525. Na 20 jaar levert dit hefboomeffect (de kapitalisatie) een bedrag op van €26.532,98.

4. U diversifieert

Als u belegt in één beleggingsfonds, dan spreidt u uw belegging over verschillende activaklassen zoals aandelen en obligaties. Die diversificatie verkleint uw risico. Mocht er een aandeel minder presteren, dan vangen andere dat op. Met een beleggingsplan vergroot u nog de spreiding extra, want dan belegt u niet in één beleggingsfonds, maar in een tiental.

5. U belegt op uw maat

Om te starten hoeft u geen groot beginkapitaal te hebben. Met een beleggingsplan van MeDirect kan dat vanaf €2.500. Daarna kunt u maandelijks bijstorten vanaf €100. Het instapbedrag van €2.500 is nodig omdat deze som verdeeld wordt over een tiental beleggingsfondsen. Let op! Kijk uit wanneer u een beleggingsplan kiest. De kosten kunnen een flinke streep zijn door uw rekening. Vooral traditionele banken zadelen u nog op met instapkosten - die kunnen oplopen tot 3,5% -bij elke storting. Bij MeDirect zijn er geen instap- en uitstapkosten. Uw winst is trouwens nog groter: wie nu belegt bij MeDirect ontvangt een welkomstpremie tot €500.

Op zoek naar een gespreid beleggingsplan zonder instap- en uitstapkosten? Meer informatie vindt u hier.

Hét toverwoord bij een beleggingsplan is 'spreiding'. Het risico dat samenhangt met de belofte van een hoger rendement, verkleint u als u spreidt in de tijd en over verschillende activaklassen - wat ook bekendstaat als diversificatie.Een beleggingsplan heeft meer dan één voordeel.Door op vaste tijdstippen een vast bedrag te beleggen in een korf van verschillende beleggingsfondsen, bouwt u stelselmatig een mooi kapitaal op. U bepaalt zelf hoeveel u elke maand belegt en kunt het bedrag verhogen of verlagen. Of tijdelijk stopzetten en weer activeren.Doordat u elke maand een vast bedrag belegt en uw inleg over een langere periode spreidt, koopt u nu eens tegen een lage en dan weer tegen een wat hogere koers. U verkleint zo het risico van een slechte timing aanzienlijk en bouwt uw kapitaal op tegen een gemiddelde koers.Tijd is uw bondgenoot. Hoe langer u kunt beleggen, hoe gunstiger voor het eindresultaat. Een lager bedrag dat u op jonge leeftijd belegt, levert op lange termijn meer op dan een hoger bedrag dat u later belegt gedurende een korte termijn. De cijfers spreken voor zich: stel, u investeert €10.000 met een jaarlijks rendement van 5%. Na een jaar heeft u €10.500. Investeert u dat bedrag opnieuw, dan heeft u aan het einde van het tweede jaar €11.025. In het eerste jaar verdient u dus €500, maar in het tweede jaar is dat al €525. Na 20 jaar levert dit hefboomeffect (de kapitalisatie) een bedrag op van €26.532,98.Als u belegt in één beleggingsfonds, dan spreidt u uw belegging over verschillende activaklassen zoals aandelen en obligaties. Die diversificatie verkleint uw risico. Mocht er een aandeel minder presteren, dan vangen andere dat op. Met een beleggingsplan vergroot u nog de spreiding extra, want dan belegt u niet in één beleggingsfonds, maar in een tiental.Om te starten hoeft u geen groot beginkapitaal te hebben. Met een beleggingsplan van MeDirect kan dat vanaf €2.500. Daarna kunt u maandelijks bijstorten vanaf €100. Het instapbedrag van €2.500 is nodig omdat deze som verdeeld wordt over een tiental beleggingsfondsen. Let op! Kijk uit wanneer u een beleggingsplan kiest. De kosten kunnen een flinke streep zijn door uw rekening. Vooral traditionele banken zadelen u nog op met instapkosten - die kunnen oplopen tot 3,5% -bij elke storting. Bij MeDirect zijn er geen instap- en uitstapkosten. Uw winst is trouwens nog groter: wie nu belegt bij MeDirect ontvangt een welkomstpremie tot €500.