Gebruikte of ongebruikte elektr(on)ische apparaten @work? Recupel biedt organisaties, bedrijven, scholen, verenigingen enz. de mogelijkheid om ze gratis te laten ophalen en correct te recycleren: Recupel Pick-up. Hoe werkt het? Je dient een ophaalaanvraag in op de site van Recupel. Je voert je gegevens, het aantal op te halen elektr(on)ische apparaten en een beschrijving in. Vervolgens krijg je bericht van de chauffeurs van Recupel met de exacte datum en het tijdstip waarop de apparaten worden opgehaald.

Nuttige toelichting: Recupel Pick-up is een occasionele ophaaldienst. Als je regelmatig dergelijke apparaten van de hand doet, kun je je registreren als vast ophaalpunt. In dat geval plaatst Recupel aangepaste containers, die worden opgehaald wanneer ze vol zijn.

Wat voor elektr(on)ische apparaten komt Recupel ophalen?

Met de dienst Recupel Pick-up kun je alle gebruikte huishoudapparaten laten ophalen waarop je ooit een 'Recupel-bijdrage' betaalde. Het gaat hierbij om apparaten die zowel thuis als op kantoor worden gebruikt, zoals een koffiemachine, een koelkast, een vaatwasser, een gsm, een computer of laptop, een beeldscherm of een kleine printer.

Voor alle andere apparaten, zoals grote printers, industriële elektr(on)ische toestellen die specifiek zijn voor een bepaalde sector als de horeca enz., kun je een erkende recyclagepartner inschakelen. Die vind je eveneens op de site van Recupel.

Verwerking

Wat gebeurt er met de opgehaalde apparaten? Hoe de apparaten worden verwerkt, is afhankelijk van de toestand waarin ze verkeren. Apparaten die nog werken of kunnen worden hersteld, gaan naar een centrum waar ze een tweede leven krijgen. Apparaten die het niet meer doen, worden gerecycleerd door gespecialiseerde bedrijven die herbruikbare grondstoffen herwinnen waarmee nieuwe producten kunnen worden vervaardigd.

Win-win

Wanneer je een beroep doet op Recupel Pick-up, doe je iets goeds voor onze planeet. Je bent namelijk zeker dat je elektr(on)ische apparaten op de juiste, milieuvriendelijke manier worden gerecycleerd. Door je apparaten te recycleren voldoe je trouwens ook aan de wetgeving inzake bedrijfsafval. Daarnaast wordt de verwerking van je apparaten gemeld bij de bevoegde instanties.

Recupel Pick-up is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je organisatie of bedrijf. Aarzel dus niet langer en dien gratis een ophaalaanvraag in!

Gebruikte of ongebruikte elektr(on)ische apparaten @work? Recupel biedt organisaties, bedrijven, scholen, verenigingen enz. de mogelijkheid om ze gratis te laten ophalen en correct te recycleren: Recupel Pick-up. Hoe werkt het? Je dient een ophaalaanvraag in op de site van Recupel. Je voert je gegevens, het aantal op te halen elektr(on)ische apparaten en een beschrijving in. Vervolgens krijg je bericht van de chauffeurs van Recupel met de exacte datum en het tijdstip waarop de apparaten worden opgehaald.Nuttige toelichting: Recupel Pick-up is een occasionele ophaaldienst. Als je regelmatig dergelijke apparaten van de hand doet, kun je je registreren als vast ophaalpunt. In dat geval plaatst Recupel aangepaste containers, die worden opgehaald wanneer ze vol zijn.Met de dienst Recupel Pick-up kun je alle gebruikte huishoudapparaten laten ophalen waarop je ooit een 'Recupel-bijdrage' betaalde. Het gaat hierbij om apparaten die zowel thuis als op kantoor worden gebruikt, zoals een koffiemachine, een koelkast, een vaatwasser, een gsm, een computer of laptop, een beeldscherm of een kleine printer.Voor alle andere apparaten, zoals grote printers, industriële elektr(on)ische toestellen die specifiek zijn voor een bepaalde sector als de horeca enz., kun je een erkende recyclagepartner inschakelen. Die vind je eveneens op de site van Recupel.Wat gebeurt er met de opgehaalde apparaten? Hoe de apparaten worden verwerkt, is afhankelijk van de toestand waarin ze verkeren. Apparaten die nog werken of kunnen worden hersteld, gaan naar een centrum waar ze een tweede leven krijgen. Apparaten die het niet meer doen, worden gerecycleerd door gespecialiseerde bedrijven die herbruikbare grondstoffen herwinnen waarmee nieuwe producten kunnen worden vervaardigd.Wanneer je een beroep doet op Recupel Pick-up, doe je iets goeds voor onze planeet. Je bent namelijk zeker dat je elektr(on)ische apparaten op de juiste, milieuvriendelijke manier worden gerecycleerd. Door je apparaten te recycleren voldoe je trouwens ook aan de wetgeving inzake bedrijfsafval. Daarnaast wordt de verwerking van je apparaten gemeld bij de bevoegde instanties.Recupel Pick-up is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je organisatie of bedrijf. Aarzel dus niet langer en dien gratis een ophaalaanvraag in!