Premiumkwaliteit tegen een betaalbare prijs

Volkswagen
Volkswagen
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 november 2018, 17:30 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:02

De traditionele premiummerken hebben hun assortiment in de loop der jaren gevoelig uitgebreid. Met de komst van zijn nieuwe Touareg komt Volkswagen meespelen met de traditionele premiummerken. VW bewijst zijn expertise en nestelt zich comfortabel in de benijdenswaardige zetel ‘best in class’ in zijn segment.

Officieel behoort Volkswagen niet tot het selecte clubje van Duitse premiummerken maar met de derde generatie Touareg presenteert de Duitse constructeur een model dat het predicaat premium dubbel en dik verdient en nieuwe standaards zet in zijn segment.

VW profiteert van de synergieën binnen de Volkswagen-autogroep

De ambitie van Volkswagen bestaat erin om in elk segment van de markt de beste kwaliteit-prijsverhouding aan te bieden. Dat impliceert dat VW geregeld in een concurrentiestrijd is verwikkeld met de traditionele premiummerken en zeer vaak als eerste uit de vergelijkende tests komt. Dat is weinig verrassend: hun modellen zijn uitgerust met de modernste aandrijvingstechnologie en meest innovatieve assistentiesystemen op het vlak van veiligheid, infotainment en connectiviteit. Ook qua kwaliteit van de gebruikte materialen en afwerking scoren hun modellen zeer hoog.

Premiumkwaliteit tegen een betaalbare prijs

Doorslaggevend bij vergelijkende tests is hun concurrentiële prijs die te maken heeft met hun positie binnen de Volkswagen Group. Die laat ze toe gebruik te maken van onderdelen en platformen die worden ontwikkeld en gefabriceerd voor meerdere merken van hun autogroep, wat zich vertaalt in een lagere stukprijs. Op die manier slaagt Volkswagen erin om voor het geheel van zijn gamma premiumkwaliteit aan te bieden tegen een betaalbare prijs. Bovendien blinken hun modellen uit door een hoge rest- en wederverkoopwaarde en lage onderhoudskosten. Een optelsom van al die elementen zorgt ervoor dat Volkswagen nummer één in de wereld is geworden.

De nieuwe Touareg, best in class

7,7 centimeter langer, 4,4 centimeter breder en 113 liter meer kofferinhoud: de derde generatie Touareg is in alle opzichten een maatje groter geworden, bovendien eigentijdser én eleganter. Binnenin springt het dubbel digitaal scherm in het oog, gecompleteerd met een reeks innovatieve assistentie- en infotainmentsystemen.Te beginnen met een aandachtige file-assistent en gebruiksvriendelijk navigatiesysteem die de bestuurder tijdig waarschuwen voor een naderende bocht en/of eventuele obstakels op de weg. Het praktische nut van de Trailer Assist is zo mogelijk nog groter. Met behulp van sensoren en camera’s parkeert die de nieuwe Touareg inclusief aanhangwagen snel en feilloos, zonder dat de bestuurder de handen uit de mouwen moet steken. De nieuwe Touareg mag overigens tot 3,5 ton slepen.

Premiumkwaliteit tegen een betaalbare prijs

De nieuwkomer is luxueus afgewerkt met leder, hout en chroom en offreert een zee van ruimte aan de inzittenden en hun bagage. In de vijfzitsconfiguratie bedraagt de kofferinhoud 810 liter. De achterbank kan over een afstand van 16 centimeter in de lengte worden verschoven. De stoelen zitten als gegoten, de bestuurderstoel is verkrijgbaar met een massagefunctie – een zinvolle optie voor wie vaak lange afstanden aflegt.

Zit- en rijcomfort zijn op topniveau. Mét luchtvering en vierwielsturing heb je op geen enkel moment de indruk dat je onderweg bent met een SUV van net geen twee ton. Deze derde generatie Touareg overtuigt door haar dynamisch en comfortabel rijgedrag in combinatie met sportieve prestaties. Door de hoge zitpositie heb je een uitstekend overzicht over het verkeer wat zich vertaalt in een groot gevoel van veiligheid… mij kan niks gebeuren!

Premiumkwaliteit tegen een betaalbare prijs

Ontdek de nieuwe VW Touareg hier

Hybrideaandrijving vanaf 2020

De 3 liter turbodiesel beschikt over een vermogen van 286 pk en een koppel van 600 Nm; geef je de nieuwe Touareg de sporen spurt die in 6,1 seconden van 0 naar 100 km/u, de topsnelheid bedraagt 235 km/u. De 8-trapsautomaat schakelt probleemloos en snel.

Ondanks zijn gewicht van net geen 2 ton verrast de Touareg in positieve zin met een gemiddeld testverbruik van 7,3 l/100 km en CO2-uitstoot van 182 g/km. Op korte termijn zal het motoraanbod worden uitgebreid met een 3 l. V6 benzine van 340 pk en V8 benzine van 421 pk, ten behoeve van de Amerikaanse en Aziatische klanten.

In de loop van 2020 komt ook een hybrideversie op de markt. Dat is nodig om met grotere kans op succes de strijd te kunnen aangaan met de SUV-modellen van de premiummerken. Die staan in de perceptie allicht een trapje hoger maar krijgen met de derde generatie Touareg een concurrent die een geslaagde combinatie vormt van tijdloos design, Duitse toptechnologie en kwaliteitsvolle inrichting en afwerking. Daar hangt een prijskaartje aan vast vanaf 61.400 euro, wat een concurrentiële prijs is die maakt dat hij bij vergelijkende tests meestal op plaats één eindigt.