Drie jaar geleden nam Yassin (35) als jonge dertiger het aannemersbedrijf van zijn vader over. Al naargelang de opdrachten koopt de onderneming in bij een groot en variërend aantal leveranciers. "Mijn vader kon vaak op buikgevoel inschatten of het verstandig was om met een leverancier in zee te gaan", herinnert Yassin zich. "Dat buikgevoel heeft zeker zijn waarde, maar ik wou graag een objectieve factor toevoegen. Feitelijke info over de financiële gezondheid en de kredietwaardigheid zijn belangrijk om berekende beslissingen te nemen."

Omdat het aannemersbedrijf een kleine familiale structuur heeft, zocht Yassin een toegankelijke oplossing op maat van een kleine onderneming. Hij vond die bij zijn bank KBC, die de dienst van Graydon aanbiedt op haar KBC Mobile en Touch apps. "Om de financiële situatie van een zakenrelatie correct in te schatten en om betalingsrisico's te beheersen, heeft Graydon een oplossing op maakt van kleine onderneming gecreëerd", vertelt Gita Maebe, Beleidsadviseur Digitaal Ondernemen bij KBC Bank & Verzekeringen.

Gita Maebe, Beleidsadviseur Digitaal Ondernemen bij KBC Bank & Verzekeringen

"Twijfel je aan de kredietwaardigheid van een klant of leverancier, dan kan je in de gratis module de Graydonrating opvragen. In de betalende module ontvang je een bondig rapport van één A4 met kerngegevens. De extra detailelementen geven je de kans om een onderbouwde beslissing te nemen en met een gerust gemoed zaken te doen." Dat ondervond ook Yassin intussen al enkele malen. "We hebben dankzij de opgevraagde bedrijfsinformatie lastige knopen kunnen doorhakken", vertelt hij. "Bovendien is het ook een meerwaarde om de score van je eigen bedrijf op te zoeken. Je stelt vast hoe partners jouw onderneming zien en kan daarmee aan de slag gaan."

Wil jij net als Yassin doordacht zakenpartners uitkiezen? Check onze screeningtool.

KBC biedt nog meer extra diensten voor ondernemers. Altijd versterking binnen handbereik. Je vindt alle info hier.

Drie jaar geleden nam Yassin (35) als jonge dertiger het aannemersbedrijf van zijn vader over. Al naargelang de opdrachten koopt de onderneming in bij een groot en variërend aantal leveranciers. "Mijn vader kon vaak op buikgevoel inschatten of het verstandig was om met een leverancier in zee te gaan", herinnert Yassin zich. "Dat buikgevoel heeft zeker zijn waarde, maar ik wou graag een objectieve factor toevoegen. Feitelijke info over de financiële gezondheid en de kredietwaardigheid zijn belangrijk om berekende beslissingen te nemen."Omdat het aannemersbedrijf een kleine familiale structuur heeft, zocht Yassin een toegankelijke oplossing op maat van een kleine onderneming. Hij vond die bij zijn bank KBC, die de dienst van Graydon aanbiedt op haar KBC Mobile en Touch apps. "Om de financiële situatie van een zakenrelatie correct in te schatten en om betalingsrisico's te beheersen, heeft Graydon een oplossing op maakt van kleine onderneming gecreëerd", vertelt Gita Maebe, Beleidsadviseur Digitaal Ondernemen bij KBC Bank & Verzekeringen. "Twijfel je aan de kredietwaardigheid van een klant of leverancier, dan kan je in de gratis module de Graydonrating opvragen. In de betalende module ontvang je een bondig rapport van één A4 met kerngegevens. De extra detailelementen geven je de kans om een onderbouwde beslissing te nemen en met een gerust gemoed zaken te doen." Dat ondervond ook Yassin intussen al enkele malen. "We hebben dankzij de opgevraagde bedrijfsinformatie lastige knopen kunnen doorhakken", vertelt hij. "Bovendien is het ook een meerwaarde om de score van je eigen bedrijf op te zoeken. Je stelt vast hoe partners jouw onderneming zien en kan daarmee aan de slag gaan."KBC biedt nog meer extra diensten voor ondernemers. Altijd versterking binnen handbereik. Je vindt alle info hier.