Multidisciplinaire expertise voor al uw business challenges

Koen Claessens, partner BDO Advisory
BDO
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

1 september 2021, 15:52 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:12

De uitdagingen waar ondernemingen vandaag voor staan, zijn divers. Maar in de meeste gevallen speelt technologie en digitalisering een rol en hebben organisaties nood aan bijkomende expertise. BDO Advisory staat dan klaar met 200 consultants om de toekomst van bedrijven mee vorm te geven.

Na ruim anderhalf jaar coronapandemie, staat economische relance en duurzame groei hoog op de agenda. “We merken dat onze klanten weer volop bezig zijn met de toekomst. Ze willen enerzijds de kosten onder controle houden en zo productief mogelijk zijn. Wie duurzaam wil groeien en wil investeren, moet immers performant en winstgevend zijn”, weet Koen Claessens, partner bij BDO Advisory.

“Anderzijds houden digitalisering, technologische innovatie en cyberveiligheid onze klanten ook heel erg bezig. Ze zoeken een antwoord op vragen zoals: Is mijn bedrijf klaar voor de toekomst en wat is de impact van technologie op mijn business? Welke technologische keuzes zijn de juiste en wat doen mijn concurrenten? Wat is de impact op mijn medewerkers en de manier van werken ? En hoe beveilig ik mijn bedrijf in tijden van toenemende cyberbedreigingen ?”

Multidisciplinaire expertise voor al uw business challenges

Advies en concrete oplossingen

Als vertrouwde dienstverlener voor accountancy, audit en tax kent BDO vele organisaties door en door. Koen Claessens: “Met onze afdeling BDO Advisory bieden we ook advies en concrete oplossingen voor alle business challenges waar bedrijven, publieke instellingen en social profitorganisaties voor staan. We zorgen voor een multidisciplinaire mix van expertise om processen en organisatiestructuren te vereenvoudigen, digitaliseringsinitiatieven uit te werken en risico’s te beperken. Het gaat dan om IT-experten, organisatiespecialisten, financiële adviseurs, enz…”

Multidisciplinaire expertise voor al uw business challenges
Een multidisciplinaire mix van expertises

Hij ziet twee cruciale factoren om zulke veranderingen te laten slagen: “In de eerste plaats draait het uiteraard nog steeds om mensen. Het doel moet zijn dat je organisatie simpeler wordt en efficiënter kan werken. Alleen zo kan je medewerkers mee krijgen en motiveren. Daarnaast moet je meten wat je implementeert en KPI’s opvolgen om na te gaan of de doelstellingen effectief worden bereikt. Zo kan je steeds bijsturen en focussen om verder te verbeteren.”

Het team van BDO Advisory telt 200 consultants, waaronder veel senior profielen. Zij brengen hun expertise naar de klant en beschouwen het als hun opdracht om ook het kennisniveau bij de klant te verhogen. “Als we aan een project beginnen, willen we niet alleen een verandering tot stand brengen, maar er ook voor zorgen dat we onszelf op termijn overbodig maken. Zo bouwen we écht aan een duurzame toekomst voor elke organisatie”, besluit Koen Claessens.

Meer weten over de BDO Advisory?

Contacteer Koen Claessens

koen.claessens@bdo.be

GSM: +32 497 51 53 83

Multidisciplinaire expertise voor al uw business challenges