Na het Klimaatakkoord van Parijs wordt het met de dag duidelijker dat elektrische aandrijving een must is om de strenge Europese klimaatdoelstellingen te kunnen bereiken. Er is geen weg terug: de auto van de toekomst rijdt elektrisch! Voor de constructeurs komt het er nu op aan om hun gamma snel in die richting aan te passen.

Net zoals de eerste Mini in 1959 een gepast antwoord vormde op de schaarste en het brandstoftekort in het naoorlogse Engeland, zo anticipeert de MINI Electric ruim zestig jaar later op nieuwe uitdagingen op het vlak van duurzame mobiliteit.

De nieuwkomer behoudt de basiskenmerken van MINI zoals compacte afmetingen en ludiek design en voegt daar nieuwe kernelementen aan toe zoals creativiteit en duurzaamheid. De MINI Electric is het eerste volledig elektrisch aangedreven model van het merk maar niet het laatste. Vanaf 2030 wil MINI enkel nog 'full electric cars' bouwen.

Tal van voordelen, zeker voor ondernemers

Na jaren van stilstand is de autowereld in een stroomversnelling terechtgekomen. In landen mét een aanmoedigingspremie en fijnmazig uitgebouwd netwerk van laadpalen zien we een explosieve groei van de verkoop. In ons land zijn we nog niet zover en is ook niet iedereen overtuigd van de voordelen van elektrisch rijden. Vele mensen zitten nog met vragen over de oplaadmogelijkheden en laadduur, de levensduur van de batterij, de impact van de rijstijl en weersomstandigheden op de actieradius, de onderhouds- en stroomkosten of wederverkoopwaarde.

Goed nieuws: de MINI Electric rijdt ongelooflijk agile en dynamisch. Door de zwaardere accu in de vloer van de auto beschikt die over een nog betere wegligging. En ja, het weer en uw rijstijl hebben een impact op de actieradius waardoor die verschilt van bestuurder tot bestuurder. Dat grote ondernemingen voor hun bedrijfswagenpark opteren voor MINI Electric bewijst echter dat die zowel qua onderhoudskosten als betrouwbaarheid aan hun strenge eisen voldoet. MINI geeft bijvoorbeeld acht jaar garantie op de accu.

De MINI Electric is bovendien fiscaal zeer interessant, wegens volledig aftrekbaar en een lage VAA. Daarenboven kan nog altijd geprofiteerd worden van lagere autobelastingen (BIV, rijtaks), van het prijsvoordeel bij het stroom laden tegenover het benzine tanken én van de hogere restwaarde van een elektrische auto. Weet ook dat MINI alle formaliteiten voor u kan regelen bij het plaatsen van een laadpunt thuis, dankzij onder meer een structurele samenwerking met energieleverancier Luminus, en dat de MINI Charging laadpas toegang geeft tot zowat alle laadpalen in binnen- en buitenland. Voor wie nog twijfelt, boek een proefrit!

Meer info over het elektrische aanbod op www.mini.be

Na het Klimaatakkoord van Parijs wordt het met de dag duidelijker dat elektrische aandrijving een must is om de strenge Europese klimaatdoelstellingen te kunnen bereiken. Er is geen weg terug: de auto van de toekomst rijdt elektrisch! Voor de constructeurs komt het er nu op aan om hun gamma snel in die richting aan te passen.Net zoals de eerste Mini in 1959 een gepast antwoord vormde op de schaarste en het brandstoftekort in het naoorlogse Engeland, zo anticipeert de MINI Electric ruim zestig jaar later op nieuwe uitdagingen op het vlak van duurzame mobiliteit.De nieuwkomer behoudt de basiskenmerken van MINI zoals compacte afmetingen en ludiek design en voegt daar nieuwe kernelementen aan toe zoals creativiteit en duurzaamheid. De MINI Electric is het eerste volledig elektrisch aangedreven model van het merk maar niet het laatste. Vanaf 2030 wil MINI enkel nog 'full electric cars' bouwen.Na jaren van stilstand is de autowereld in een stroomversnelling terechtgekomen. In landen mét een aanmoedigingspremie en fijnmazig uitgebouwd netwerk van laadpalen zien we een explosieve groei van de verkoop. In ons land zijn we nog niet zover en is ook niet iedereen overtuigd van de voordelen van elektrisch rijden. Vele mensen zitten nog met vragen over de oplaadmogelijkheden en laadduur, de levensduur van de batterij, de impact van de rijstijl en weersomstandigheden op de actieradius, de onderhouds- en stroomkosten of wederverkoopwaarde.Goed nieuws: de MINI Electric rijdt ongelooflijk agile en dynamisch. Door de zwaardere accu in de vloer van de auto beschikt die over een nog betere wegligging. En ja, het weer en uw rijstijl hebben een impact op de actieradius waardoor die verschilt van bestuurder tot bestuurder. Dat grote ondernemingen voor hun bedrijfswagenpark opteren voor MINI Electric bewijst echter dat die zowel qua onderhoudskosten als betrouwbaarheid aan hun strenge eisen voldoet. MINI geeft bijvoorbeeld acht jaar garantie op de accu.De MINI Electric is bovendien fiscaal zeer interessant, wegens volledig aftrekbaar en een lage VAA. Daarenboven kan nog altijd geprofiteerd worden van lagere autobelastingen (BIV, rijtaks), van het prijsvoordeel bij het stroom laden tegenover het benzine tanken én van de hogere restwaarde van een elektrische auto. Weet ook dat MINI alle formaliteiten voor u kan regelen bij het plaatsen van een laadpunt thuis, dankzij onder meer een structurele samenwerking met energieleverancier Luminus, en dat de MINI Charging laadpas toegang geeft tot zowat alle laadpalen in binnen- en buitenland. Voor wie nog twijfelt, boek een proefrit!