Een offensief: het klinkt bijna als een oorlogssituatie. Maar Peugeot ziet het eerder als een strategische keuze: de elektrificatie van zijn aanbod aan lichte bedrijfsvoertuigen. Eerst en vooral is er de nagelnieuwe e-Expert: de elektrische versie van de immens populaire Expert. Sinds de lancering van de Expert in 2016 werden er al bijna 200.000 van verkocht. Dat succes zal nu alleen maar toenemen door er een elektrische variant van uit te brengen. Je kan de e-Expert bestellen met twee verschillende batterijen, wat zorgt voor een rijbereik tot 330 km: meer dan voldoende voor een volle dag werkzekerheid. Daarmee is deze bestelwagen uiterst geschikt voor stedelijke contexten met strenge milieuzones, en ideaal voor de 'last mile delivery'. Zeker de kleinere Compact-versie is in kleine straatjes een perfect werkpaard. Want de e-Expert is leverbaar in drie lengtes. Ze hebben een trekgewicht tot 1.000 kg en een laadvermogen tot 1.275 kg. En vergis je niet: ook al is het een volledig elektrisch voertuig, toch is het laadvolume niet kleiner dan dat van de versie met verbrandingsmotor.

Ge-e-volueerde cockpit

Verder blijft de e-Expert even comfortabel en aangenaam als de niet-elektrische variant. Zo heeft hij bijvoorbeeld TomTom Traffic 3D-navigatie aan boord en wordt de automatische versie voorzien van de nieuwe e-Toggle transmissie. En de bestuurder kan makkelijk tussen drie rijmodi kiezen. Dat er aan een elektrische auto ook nog eens serieuze fiscale voordelen verbonden zijn, maakt hem alleen nog maar aantrekkelijker.

Naast de Expert krijgt ook de ruimere Boxer een e-variant: de e-Boxer die weldra beschikbaar komt. Die combineert alle voordelen van de Boxer mét een volledig elektrisch aangedreven motor. De cijfers zijn duidelijk: een autonomie tot 340 km, 80% op te laden in amper een uur, en natuurlijk 0 gr CO2-uitstoot. Wat de e-Boxer van zijn concurrenten onderscheidt, is dat hij leverbaar is als chassis enkele cabine, chassis dubbele cabine en plancher cabine: voor elk bedrijf de ideale maatoplossing dus. De bestuurder kan uit drie rijmodi kiezen om de 90 kW sterke motor aan te spreken.

Peugeot gooit hoge ogen met de lancering van deze twee volledig elektrische lichte bedrijfswagens. Ondernemers en bedrijven weten dat ze zich naar hun verkooppunt moeten reppen.

Ontdek de nieuwe e-Expert en de nieuwe e-Boxer op www.peugeot.be

Een offensief: het klinkt bijna als een oorlogssituatie. Maar Peugeot ziet het eerder als een strategische keuze: de elektrificatie van zijn aanbod aan lichte bedrijfsvoertuigen. Eerst en vooral is er de nagelnieuwe e-Expert: de elektrische versie van de immens populaire Expert. Sinds de lancering van de Expert in 2016 werden er al bijna 200.000 van verkocht. Dat succes zal nu alleen maar toenemen door er een elektrische variant van uit te brengen. Je kan de e-Expert bestellen met twee verschillende batterijen, wat zorgt voor een rijbereik tot 330 km: meer dan voldoende voor een volle dag werkzekerheid. Daarmee is deze bestelwagen uiterst geschikt voor stedelijke contexten met strenge milieuzones, en ideaal voor de 'last mile delivery'. Zeker de kleinere Compact-versie is in kleine straatjes een perfect werkpaard. Want de e-Expert is leverbaar in drie lengtes. Ze hebben een trekgewicht tot 1.000 kg en een laadvermogen tot 1.275 kg. En vergis je niet: ook al is het een volledig elektrisch voertuig, toch is het laadvolume niet kleiner dan dat van de versie met verbrandingsmotor.Ge-e-volueerde cockpitVerder blijft de e-Expert even comfortabel en aangenaam als de niet-elektrische variant. Zo heeft hij bijvoorbeeld TomTom Traffic 3D-navigatie aan boord en wordt de automatische versie voorzien van de nieuwe e-Toggle transmissie. En de bestuurder kan makkelijk tussen drie rijmodi kiezen. Dat er aan een elektrische auto ook nog eens serieuze fiscale voordelen verbonden zijn, maakt hem alleen nog maar aantrekkelijker.Naast de Expert krijgt ook de ruimere Boxer een e-variant: de e-Boxer die weldra beschikbaar komt. Die combineert alle voordelen van de Boxer mét een volledig elektrisch aangedreven motor. De cijfers zijn duidelijk: een autonomie tot 340 km, 80% op te laden in amper een uur, en natuurlijk 0 gr CO2-uitstoot. Wat de e-Boxer van zijn concurrenten onderscheidt, is dat hij leverbaar is als chassis enkele cabine, chassis dubbele cabine en plancher cabine: voor elk bedrijf de ideale maatoplossing dus. De bestuurder kan uit drie rijmodi kiezen om de 90 kW sterke motor aan te spreken.Peugeot gooit hoge ogen met de lancering van deze twee volledig elektrische lichte bedrijfswagens. Ondernemers en bedrijven weten dat ze zich naar hun verkooppunt moeten reppen.Ontdek de nieuwe e-Expert en de nieuwe e-Boxer op www.peugeot.be