“Een mooie erkenning voor het hele team”

Deloitte Private
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

27 april 2018, 18:00 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:01

CE+T, een Luikse onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling van beveiligingsoplossingen voor elektrische bevoorrading, onderscheidt zich dit jaar door de toekenning van het label Best Managed Company. Een mooie erkenning voor haar ceo Robert Eyben en het voltallige team, dat gemotiveerder is dan ooit.

Hoe heeft u die nominatie ervaren?

Robert Eyben: “De benadering die Deloitte voorstelde, leek ons vrij nauw aan te sluiten bij deze die wij al jaren toepassen en die ons geen windeieren lijkt te leggen. Het gaat niet om een wedstrijd, maar wel om het aftoetsen van de managementbenadering van onze onderneming aan de groei die zij momenteel kent. Het gaat meer om een mooie erkenning en een bijkomende motivatie, intern dan, in het licht van alle inspanningen die geleverd werden. Toen we vernamen dat Deloitte kleine privéondernemingen onder de loep wou nemen, hadden we meteen zin om deel te nemen.”

Welke zijn de belangrijkste zaken waardoor jullie werden weerhouden?

“We hebben ons succes in de verschillende vooropgestelde domeinen voor het voetlicht geplaatst. Eerst en vooral is ons strategische domein erg belangrijk, met een heel duidelijke value proposition voor het bedrijf. We willen een luisterend oor bieden aan onze klanten en aan de markt en we zoeken onophoudelijk naar concurrentievoordelen. We zijn onophoudelijk bezig met innovatie, kwaliteit, doeltreffendheid en milieu om onze concurrentiekracht versterken. Onze medewerkers, de werkelijke sleutel van ons succes, vullen deze dynamische strategie aan. Het tweede domein, namelijk capaciteit en vaardigheden, vestigt de aandacht op een voortdurende wens om de beste krachten aan te trekken. Dat is de hoeksteen van een kleine onderneming zoals de onze, die 40 miljoen euro omzet draait en in de hele wereld aanwezig is! Onze organisatie telt slechts twee hiërarchische niveaus: het directiecomité en het personeel.

We zijn onophoudelijk bezig met innovatie, kwaliteit, doeltreffendheid en milieu om onze concurrentiekracht versterken.

Wat ons engagement betreft (commitment), zorgen we voor een sterke opvolging van de prestaties, een grote motivatie van het personeel en de mogelijkheid om in actie te treden. In 2016 organiseerde Google een wereldwijde Challenge die focuste op innovatie. Hier kwamen we als winnaar uit de bus, waarbij we heel wat prestigieuze bedrijven achter ons lieten. Ons bedrijf kent een sterke bereidheid om te delen. En ook op financieel vlak konden we onze slagkracht aantonen.”

Welke stappen zal u ondernemen om volgend jaar opnieuw genomineerd te worden?

“We zullen waarschijnlijk ons financiële domein moeten versterken. We groeien, hetgeen fantastisch is, maar een kleine dan wel een middelgrote onderneming aansturen, dat zijn twee verschillende zaken. Een aantal investeringen kondigen zich aan, meer bepaald in het domein van het management. De erkenning door Deloitte, samen met onze ontwikkeling, heeft ons toegelaten om de vinger te leggen op een aantal aandachtspunten. Het feit dat Best Managed Companies een jaarlijks programma is, laat toe om systematisch de zaken in vraag te stellen. Zo kunnen we voortdurend onze strategie en organisatie herbekijken.”

Wat is de belangrijkste missie van uw onderneming?

“Onze klanten mogen absoluut niet geconfronteerd worden met een onderbreking in de aanvoer van elektriciteit: we moeten hen het beste van de markt aanbieden. Onze uitdaging bestaat erin om creatief om te springen met de noden van onze klanten, om de beste producten aan te bieden, en de beste technische bijstandsdiensten op het vlak van rendement van elektrische conversie, zodat we het milieu zo goed mogelijk kunnen beschermen.”

Benieuwd naar de verhalen van de andere Best Managed Companies? Ontdek ze in ons dossier.