Deloitte speelt Vlaamse troeven uit bij internationale investeerders

Piet Vandendriessche, CEO Deloitte Belgium © E. Herchaft
Flanders Investment & Trade
Trends Information Services

Trends Information Services verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

20 februari 2019, 14:10 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:01

“Ons Vlaams economisch weefsel is rijk aan heel wat sterke kmo’s en familiebedrijven. Daarnaast hebben we ook nood aan multinationals die in onze regio investeren”, zegt Piet Vandendriessche, CEO van Deloitte Belgium.

“Ook zij zijn heel belangrijk voor de economische groei, de tewerkstelling en de innovatie. Het samenspel tussen multinationals en kmo’s zorgt voor een belangrijke kruisbestuiving en betekent een meerwaarde voor Vlaanderen. Daarom steunt Deloitte de Foreign Investment Trophy.”

Vlaanderen staat sinds kort weer helemaal op de kaart van de buitenlandse investeerders. Dat bewijzen grote investeringen zoals die van Ineos. Het Britse chemiebedrijf gaat in de Antwerpse haven twee nieuwe fabrieken bouwen. Minstens 500 mensen zullen er aan de slag kunnen. “Onze regio heeft al veel langer een wereldwijde reputatie in de farmawereld. Weet je dat Vlaanderen de tweede grootste exporteur van farmaceutische producten in Europa is”, zegt Piet Vandendriessche.

Heel wat succesfactoren

“Er zijn heel wat factoren die tot deze successen hebben geleid. In de eerste plaats zijn er enkele belangrijke clusters in ons land, denk maar aan de petrochemie in Antwerpen en de biotech in Gent en Leuven. Daarnaast is het investeringsklimaat interessanter geworden door bijvoorbeeld de taxshift en de tariefverlaging van de vennootschapsbelasting. Belangrijk is ook de fiscale gunstmaatregel die een belangrijke steun vormt voor bedrijven die volop investeren in onderzoek en ontwikkeling. Tot slot is het van belang dat er een goed uitgebouwd ecosysteem aanwezig is waarbij verschillende factoren zoals de wegeninfrastructuur, de (lucht)havens, de toeleveringsketen, de aanwezige kennis, de universiteiten op elkaar afgestemd zijn.”

Bij Deloitte zetten we de vele troeven van Vlaanderen in ons internationale netwerk in de schijnwerpers.

Deloitte speelt een actieve rol bij het aantrekken van buitenlandse investeringen. “We zetten de vele troeven van Vlaanderen in ons internationale netwerk in de schijnwerpers. Daarnaast maken we die potentiële nieuwkomers wegwijs in onze soms complexe regels op het vlak van vergunningen, tewerkstelling, milieu, fiscaliteit, enzovoort. Ervaring leert dat juridische en fiscale stabiliteit één van de cruciale parameters is bij de beslissing over een buitenlandse investering.”

Deloitte speelt Vlaamse troeven uit bij internationale investeerders