Credendo is de partner bij uitstek voor bedrijven die internationaal willen groeien. Zo heeft de kredietverzekeraar een kmo-desk die eerstelijnsadvies biedt over exporteren buiten de EU. Frank Vanwingh: "En zodra projecten concreter worden, zijn wij er met specifieke financieringsoplossingen. Ofwel omdat het bedrijf middelen nodig heeft voor de uitvoering van het exportproject, ofwel omdat de potentiële koper naast het product ook een kredietvoorstel wil."

Wat als de koper een krediet nodig heeft?

Bij verre export verwachten kopers steeds vaker een financieringsoplossing. Een eerste oplossing is dan 'forfaiting' waarbij de exporteur een krediet verleent. Hij trekt daar wissels op en verkoopt die aan ons. Op die manier is hij in een vroeg stadium al zeker van zijn geld. Samen met de exporteur recupereren wij dan dat krediet. We hebben ons proces hiervoor recent helemaal herzien waardoor het zeer efficiënt verloopt, met een minimum aan administratie", aldus Vanwingh. Een tweede oplossing is het koperskrediet Credendo, waarbij Credendo rechtstreeks krediet verleent aan buitenlandse klanten van de exporterende kmo. "Het gaat dan over grotere dossiers tussen 2 en 8 miljoen euro. Dankzij het krediet wordt de Belgische exporteur betaald bij levering; de koper betaalt dan terug over gemiddeld 5 jaar."

Faciliteren van bancaire transacties

Wanneer exporteurs voor middelgrote tot zeer grote transacties bancaire financiering zoeken, kan Credendo de transactie faciliteren via een verzekeringspolis afgeleverd aan de bank. Daardoor kan die een schadevergoeding claimen wanneer de koper zijn betalingsverplichtingen niet nakomt. Bankiers kunnen via de kredietverzekeraar ook een beroep doen op financiële garanties voor bijkomende kredietlijnen voor werkkapitaal of specifieke projectfinanciering. "In de toekomst willen we via deze garanties extra ondersteuning bieden aan exportprojecten die bijdragen aan duurzaamheid en de klimaatdoelstellingen."

Een nieuwe oplossing voor kleinere leningen

In het voorjaar van 2022 lanceert Credendo een nieuwe oplossing voor startende exporteurs. Frank Vanwingh: "Ze zullen op basis van een eenvoudige onlineprocedure een Credendo-garantiebewijs kunnen krijgen, waarmee ze vervolgens bij hun bank een financiering voor werkkapitaal, investeringen of borgtochten tot 500.000 euro kunnen aanvragen. Credendo staat dan garant voor dat krediet. Op deze manier zullen we de Belgische export andermaal een boost geven."

Credendo is de partner bij uitstek voor bedrijven die internationaal willen groeien. Zo heeft de kredietverzekeraar een kmo-desk die eerstelijnsadvies biedt over exporteren buiten de EU. Frank Vanwingh: "En zodra projecten concreter worden, zijn wij er met specifieke financieringsoplossingen. Ofwel omdat het bedrijf middelen nodig heeft voor de uitvoering van het exportproject, ofwel omdat de potentiële koper naast het product ook een kredietvoorstel wil."Bij verre export verwachten kopers steeds vaker een financieringsoplossing. Een eerste oplossing is dan 'forfaiting' waarbij de exporteur een krediet verleent. Hij trekt daar wissels op en verkoopt die aan ons. Op die manier is hij in een vroeg stadium al zeker van zijn geld. Samen met de exporteur recupereren wij dan dat krediet. We hebben ons proces hiervoor recent helemaal herzien waardoor het zeer efficiënt verloopt, met een minimum aan administratie", aldus Vanwingh. Een tweede oplossing is het koperskrediet Credendo, waarbij Credendo rechtstreeks krediet verleent aan buitenlandse klanten van de exporterende kmo. "Het gaat dan over grotere dossiers tussen 2 en 8 miljoen euro. Dankzij het krediet wordt de Belgische exporteur betaald bij levering; de koper betaalt dan terug over gemiddeld 5 jaar."Wanneer exporteurs voor middelgrote tot zeer grote transacties bancaire financiering zoeken, kan Credendo de transactie faciliteren via een verzekeringspolis afgeleverd aan de bank. Daardoor kan die een schadevergoeding claimen wanneer de koper zijn betalingsverplichtingen niet nakomt. Bankiers kunnen via de kredietverzekeraar ook een beroep doen op financiële garanties voor bijkomende kredietlijnen voor werkkapitaal of specifieke projectfinanciering. "In de toekomst willen we via deze garanties extra ondersteuning bieden aan exportprojecten die bijdragen aan duurzaamheid en de klimaatdoelstellingen."In het voorjaar van 2022 lanceert Credendo een nieuwe oplossing voor startende exporteurs. Frank Vanwingh: "Ze zullen op basis van een eenvoudige onlineprocedure een Credendo-garantiebewijs kunnen krijgen, waarmee ze vervolgens bij hun bank een financiering voor werkkapitaal, investeringen of borgtochten tot 500.000 euro kunnen aanvragen. Credendo staat dan garant voor dat krediet. Op deze manier zullen we de Belgische export andermaal een boost geven."