Voor kmo's zijn 'surety bonds' vaak nog een onbekend gegeven. Ze zijn echter essentieel om zowel nationaal als internationaal meer aan de bak te komen. Eckhard Horst, General Manager van Credendo - Guarantees & Speciality Risks: "Zowel voor overheidsopdrachten als voor b2b-contracten eisen opdrachtgevers steeds vaker een borgtocht, om de risico's in te dekken. Die moet meestal voldoen aan de wetgeving van het land waar het bouwproject wordt uitgevoerd of waar het product wordt geleverd. Een 'surety bond' is daar het perfecte antwoord op, maar het is wel specialistenwerk."

Credendo - Guarantees & Speciality Risks heeft kantoren in negen EU-lidstaten en in Zwitserland en is daardoor de aangewezen partner voor 'surety bonds' die voldoen aan lokale regelgeving. Bovendien geniet de organisatie een uitstekende reputatie dankzij haar rating 'A-' van Standard & Poor's, die de kredietwaardigheid bevestigt.

Om bedrijven toe te laten snel te schakelen, heeft Credendo het online portaal credendo-booster.com ontwikkeld. Eckhard Horst: "Het platform is sinds enkele jaren actief in Duitsland en Italië en we rollen het nu verder uit naar andere landen. De meeste courante borgtochten kunnen volledig automatisch gegenereerd en afgeleverd worden. We werken samen met lokale dataleveranciers, zoals Creditsafe voor België. Daardoor is alle relevante informatie standaard beschikbaar in het systeem."

Een bank, een makelaar of het bedrijf zelf kan zo op zeer korte termijn 'surety bonds' uitgeven. "Bovendien kan het proces ook volledig digitaal verlopen: de borg wordt als pdf via e-mail verstuurd. En de opdrachtgever kan via een QR-code de authenticiteit controleren. In zo'n geval komt er dus geen papier meer aan te pas", aldus Eckhard Horst.

Voor kmo's zijn 'surety bonds' vaak nog een onbekend gegeven. Ze zijn echter essentieel om zowel nationaal als internationaal meer aan de bak te komen. Eckhard Horst, General Manager van Credendo - Guarantees & Speciality Risks: "Zowel voor overheidsopdrachten als voor b2b-contracten eisen opdrachtgevers steeds vaker een borgtocht, om de risico's in te dekken. Die moet meestal voldoen aan de wetgeving van het land waar het bouwproject wordt uitgevoerd of waar het product wordt geleverd. Een 'surety bond' is daar het perfecte antwoord op, maar het is wel specialistenwerk."Credendo - Guarantees & Speciality Risks heeft kantoren in negen EU-lidstaten en in Zwitserland en is daardoor de aangewezen partner voor 'surety bonds' die voldoen aan lokale regelgeving. Bovendien geniet de organisatie een uitstekende reputatie dankzij haar rating 'A-' van Standard & Poor's, die de kredietwaardigheid bevestigt.Om bedrijven toe te laten snel te schakelen, heeft Credendo het online portaal credendo-booster.com ontwikkeld. Eckhard Horst: "Het platform is sinds enkele jaren actief in Duitsland en Italië en we rollen het nu verder uit naar andere landen. De meeste courante borgtochten kunnen volledig automatisch gegenereerd en afgeleverd worden. We werken samen met lokale dataleveranciers, zoals Creditsafe voor België. Daardoor is alle relevante informatie standaard beschikbaar in het systeem."Een bank, een makelaar of het bedrijf zelf kan zo op zeer korte termijn 'surety bonds' uitgeven. "Bovendien kan het proces ook volledig digitaal verlopen: de borg wordt als pdf via e-mail verstuurd. En de opdrachtgever kan via een QR-code de authenticiteit controleren. In zo'n geval komt er dus geen papier meer aan te pas", aldus Eckhard Horst.