CNH Industrial is een multinational die machines en motoren produceert voor de landbouw-, bouw- en transportsector. In België heeft het bedrijf twee vestigingen: in Antwerpen worden transmissies voor tractoren vervaardigd en in Zedelgem worden oogstmachines zoals maaidorsers en hakselaars gebouwd. Alles samen stelt het bedrijf in ons land 3.300 mensen tewerk.

CNH Industrial is bij uitstek een exportgericht bedrijf. Christelle Dejean, directeur van het credit-insurancedepartement: "90% van onze productie is voor de export bestemd. De oogstmachines van Zedelgem gaan vooral naar de Europese markt maar ook naar landen als Kazachstan, Oekraïne, Oezbekistan en Wit-Rusland. Vooral in die verdere bestemmingen zien we nog een groot potentieel."

Christelle Dejean, directeur van het credit-insurancedepartement

Risicobeheersing is cruciaal

"Risicobeheersing is cruciaal voor ons. Eerst en vooral kijken we naar het kredietrisico van onze klant, op basis van zijn balans en van vorige bestellingen", legt Dejean uit. "Het verleden heeft immers bewezen dat klanten met wie we soms jarenlang goed samenwerken toch liquiditeitsproblemen kunnen kennen of zelfs failliet gaan. De afgelopen twee jaar hebben we gezien dat we vaker met zulke problematieken worden geconfronteerd."

Om de risico's goed in te schatten en de nodige maatregelen te nemen om ze te beperken, koos CNH Industrial voor externe ondersteuning door Credendo. Christelle Dejean: "Dat blijft belangrijk, zeker omdat we geregeld ook een financiering moeten aanbieden bij ons product, die soms over een periode tot wel 11 jaar loopt. Het is dus niet alleen de kwaliteit en de prijs van onze producten die de doorslag geeft in een offerteronde, maar evenzeer de voorwaarden die we aanbieden voor de financiering."

Een wendbare groep

Op dit ogenblik staat de wereldhandel onder druk. Maar voor CNH Industrial blijft de impact voorlopig beperkt. "Als groep investeren we veel in het buitenland en daarbij bestuderen we inderdaad de geopolitieke evoluties. Maar ook een economische crisis of een droogteperiode die de landbouw treft in een bepaalde regio heeft impact. We zijn gewoon om te anticiperen op de financiële impact van zulke fenomenen", besluit Christelle Dejean.

CNH Industrial is een multinational die machines en motoren produceert voor de landbouw-, bouw- en transportsector. In België heeft het bedrijf twee vestigingen: in Antwerpen worden transmissies voor tractoren vervaardigd en in Zedelgem worden oogstmachines zoals maaidorsers en hakselaars gebouwd. Alles samen stelt het bedrijf in ons land 3.300 mensen tewerk.CNH Industrial is bij uitstek een exportgericht bedrijf. Christelle Dejean, directeur van het credit-insurancedepartement: "90% van onze productie is voor de export bestemd. De oogstmachines van Zedelgem gaan vooral naar de Europese markt maar ook naar landen als Kazachstan, Oekraïne, Oezbekistan en Wit-Rusland. Vooral in die verdere bestemmingen zien we nog een groot potentieel."Risicobeheersing is cruciaal"Risicobeheersing is cruciaal voor ons. Eerst en vooral kijken we naar het kredietrisico van onze klant, op basis van zijn balans en van vorige bestellingen", legt Dejean uit. "Het verleden heeft immers bewezen dat klanten met wie we soms jarenlang goed samenwerken toch liquiditeitsproblemen kunnen kennen of zelfs failliet gaan. De afgelopen twee jaar hebben we gezien dat we vaker met zulke problematieken worden geconfronteerd."Om de risico's goed in te schatten en de nodige maatregelen te nemen om ze te beperken, koos CNH Industrial voor externe ondersteuning door Credendo. Christelle Dejean: "Dat blijft belangrijk, zeker omdat we geregeld ook een financiering moeten aanbieden bij ons product, die soms over een periode tot wel 11 jaar loopt. Het is dus niet alleen de kwaliteit en de prijs van onze producten die de doorslag geeft in een offerteronde, maar evenzeer de voorwaarden die we aanbieden voor de financiering."Een wendbare groepOp dit ogenblik staat de wereldhandel onder druk. Maar voor CNH Industrial blijft de impact voorlopig beperkt. "Als groep investeren we veel in het buitenland en daarbij bestuderen we inderdaad de geopolitieke evoluties. Maar ook een economische crisis of een droogteperiode die de landbouw treft in een bepaalde regio heeft impact. We zijn gewoon om te anticiperen op de financiële impact van zulke fenomenen", besluit Christelle Dejean.