Boost Uw Business-wedstrijd geeft Lacos zin om digitale uitdaging aan te gaan

BNP Paribas Fortis
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

16 november 2017, 12:00 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:01

Heel wat ondernemers zijn op zoek naar de juiste onlinetools, het nieuwe businessmodel of een digitale activiteit die bij hen past. Met de Boost Uw Business-wedstrijd reikt BNP Paribas Fortis die ondernemers de hand: in elke provincie wint één ondernemer een jaar gratis digitale coaching. Catherine Celis van Lacos taalopleidingen, vertalingen en tolkenservice is de winnaar in de provincie Limburg.

Al meer dan 20 jaar biedt Lacos gespecialiseerde taalopleidingen, vertalingen en tolken aan. Nog steeds is zaakvoerster Catherine Celis gepassioneerd door haar bedrijf: “Ik ben er een beetje toevallig ingerold, maar ik zou het meteen opnieuw doen. Een eigen zaak opstarten, is de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Zelf iets kunnen ontwikkelen, je professioneel ontplooien geeft ontzettend veel voldoening. En uiteindelijk kies je zelf het pad dat je volgt en welke beperkingen dat eventueel met zich meebrengt.”

Digitalisering is complex

Vandaag runt ze Lacos met een andere vennoot en een vast team van zo’n 50 freelancelesgevers. Digitalisering is de grootste uitdaging. “We moeten ons aanpassen aan de nieuwe wereld. Maar ik vind digitalisering een vrij complex gegeven. Onze uitdaging is om digitale diensten aan te bieden zonder daarbij onze eigenheid en onze sterkte te verliezen: het persoonlijke contact en het aanbod op maat van de klant. Hoe we die zaken moeten verzoenen, blijft voor mij de grootste vraag”, geeft Catherine toe.

Digitalisering, daar heb je professionals voor nodig.

De Boost Uw Business-wedstrijd van BNP Paribas Fortis kwam voor Catherine dus op het juiste moment. “Ik had er een e-mail over ontvangen. Normaal ben ik niet snel geneigd om aan een wedstrijd deel te nemen maar omdat het over digitaal ondernemen ging, heb ik toch mijn kans gewaagd. Dat ik als winnaar voor Limburg uit de bus kwam, was een aangename verrassing. En het jaar begeleiding en coaching dat ik krijg, kon qua timing niet beter vallen. Ik heb zeer veel zin om er meteen werk van te maken.”

Benieuwd naar de digitale coach

Binnenkort gaat het traject met de digitale coach van start. “Ik ben natuurlijk benieuwd naar wat we samen gaan kunnen realiseren. Maar ik weet dat ik professionele begeleiding nodig heb omdat ik zelf te weinig in die wereld thuis ben. Dus ik hoop echt dat we stappen vooruit zullen kunnen zetten in onlinemarketing en rond digitale taalopleidingen. Dat is voor mij het dubbele doel het komende jaar.”

De prijs komt ook op een scharnierpunt voor Catherine: “Ik ben blij met wat ik tot nu toe heb bereikt, maar er komt ook een nieuwe fase aan voor het bedrijf. Als onderneemster kriebelt het om nieuwe dingen te doen. Mijn droom is Lacos naar een nog hoger niveau te tillen met bijvoorbeeld bijkomende vestigingen in andere provincies. Het zou mooi zijn als we ook in Antwerpen of Brussel voet aan de grond kunnen zetten. Ik ben ervan overtuigd dat daar voor ons nog een markt openligt.”

Lees ook de interviews met andere winnaars op www.trends.be/boostuwbusiness