Zijn technologieliefhebbers bij Ford aan het juiste adres voor de hipste snufjes?

"We bieden de meest vooruitstrevende technieken aan die de veiligheid en het comfort vergroten: lane departure warning, remote parking, car-to-car communication, active city stop, adaptieve koplampen die de weg volgen in de bochten, pre-collision assist... you name it. Typisch Ford is dat die nieuwe technologie budgettair niet onbereikbaar is. Dat is niet verwonderlijk omdat Ford ervoor gekozen heeft om het hele gamma wereldwijd aan te bieden, waardoor de kosten van die nieuwe technologieën verspreid worden over alle wagens die globaal verkocht worden. Technologieën die de veiligheid verhogen, zitten meestal in de standaarduitrusting. Technologieën die het comfort en het rijplezier verhogen, zijn meestal optioneel."

Hoe hoog scoort Ford op de schaal van ecologie?

"De voorbije jaren behoorden we steevast tot de kopgroep van merken met erg zuinige wagens. Daar hebben we behoorlijk in geïnvesteerd. De Focus is verkrijgbaar met elektrische motor en van de Mondeo bestaat al twee jaar de hybride versie."

Zijn er nieuwe modellen van Ford op komst?

"Dit jaar nog wordt de KA+ gelanceerd. Het is onze nieuwste offerte voor budget conscious klanten. Volgend jaar komt er een nieuwe Ford Fiesta. In het hoogste segment roert er ook een en ander. Nog dit najaar introduceren we het topmodel uit het SUV-gamma, de Edge. Al enkele jaren erg populair in de VS, nu voor het eerst in Europa."

Begin volgend jaar verwachten we ook de nieuwe Kuga, een reeds bekende SUV.

"En dan zijn er nog twee iconen: de nieuwe Ford GT en de nieuwe Mustang. De Ford GT is een stuk - zeer roerend - erfgoed dat nieuw leven ingeblazen krijgt. Eind jaren zestig won Ford met de GT40 viermaal op rij de 24 Uren van Le Mans. Voor de honderdste verjaardag van Ford in 2003 werd er een nieuwe versie van gemaakt die tien procent groter was. Volgend jaar komt de nieuwste GT op de markt. Die supercar torst een prijskaartje van een euro of 500.000. De beperkte productie is voor de komende vier jaar volledig uitverkocht."

"In België doet de nieuwe Mustang het bijzonder goed. Na Engeland en Duitsland worden er bij ons in absolute cijfers het meest van verkocht in heel Europa."

Zijn technologieliefhebbers bij Ford aan het juiste adres voor de hipste snufjes?"We bieden de meest vooruitstrevende technieken aan die de veiligheid en het comfort vergroten: lane departure warning, remote parking, car-to-car communication, active city stop, adaptieve koplampen die de weg volgen in de bochten, pre-collision assist... you name it. Typisch Ford is dat die nieuwe technologie budgettair niet onbereikbaar is. Dat is niet verwonderlijk omdat Ford ervoor gekozen heeft om het hele gamma wereldwijd aan te bieden, waardoor de kosten van die nieuwe technologieën verspreid worden over alle wagens die globaal verkocht worden. Technologieën die de veiligheid verhogen, zitten meestal in de standaarduitrusting. Technologieën die het comfort en het rijplezier verhogen, zijn meestal optioneel."Hoe hoog scoort Ford op de schaal van ecologie?"De voorbije jaren behoorden we steevast tot de kopgroep van merken met erg zuinige wagens. Daar hebben we behoorlijk in geïnvesteerd. De Focus is verkrijgbaar met elektrische motor en van de Mondeo bestaat al twee jaar de hybride versie."Zijn er nieuwe modellen van Ford op komst?"Dit jaar nog wordt de KA+ gelanceerd. Het is onze nieuwste offerte voor budget conscious klanten. Volgend jaar komt er een nieuwe Ford Fiesta. In het hoogste segment roert er ook een en ander. Nog dit najaar introduceren we het topmodel uit het SUV-gamma, de Edge. Al enkele jaren erg populair in de VS, nu voor het eerst in Europa."Begin volgend jaar verwachten we ook de nieuwe Kuga, een reeds bekende SUV."En dan zijn er nog twee iconen: de nieuwe Ford GT en de nieuwe Mustang. De Ford GT is een stuk - zeer roerend - erfgoed dat nieuw leven ingeblazen krijgt. Eind jaren zestig won Ford met de GT40 viermaal op rij de 24 Uren van Le Mans. Voor de honderdste verjaardag van Ford in 2003 werd er een nieuwe versie van gemaakt die tien procent groter was. Volgend jaar komt de nieuwste GT op de markt. Die supercar torst een prijskaartje van een euro of 500.000. De beperkte productie is voor de komende vier jaar volledig uitverkocht.""In België doet de nieuwe Mustang het bijzonder goed. Na Engeland en Duitsland worden er bij ons in absolute cijfers het meest van verkocht in heel Europa."