Bruno Peelaers is glashelder wanneer we hem vragen om het Best Managed Companies-programma samen te vatten: "Een coachingprogramma dat familiebedrijven helpt om een volgende fase in hun maturiteit te bereiken."

In België is Best Managed Companies aan zijn derde editie toe. In andere landen is het intussen een gevestigde waarde. Zo bestaat het al 26 jaar in Canada. Daar is het vandaag het meest toonaangevende businessprogramma.

Bruno Peelaers zoomt in op de aanpak: "Tijdens 3 à 4 gesprekken peilen de coaches naar de maturiteit van de processen in de vier domeinen: strategie, talent en middelen, betrokkenheid en leiderschap, financiële performantie. Ze kijken of er aandacht voor is, of er keuzes gemaakt worden, of die keuzes beredeneerd zijn. Daarbij worden de bedrijven gebenchmarkt ten opzichte van andere organisaties. Het is net de wisselwerking tussen de vier domeinen die zorgt voor uitmuntendheid."

"Waarschijnlijk de allerbelangrijkste reden om deel te nemen", gaat Peelaers verder, "is het externe klankbord dat we bieden. We stellen evidente vragen, die een managementteam niet stelt of niet meer durft te stellen. En waarop de antwoorden soms niet zo evident zijn."

Van label naar community

Best Managed Companies is een coachingprogramma en geen award. Dat neemt niet weg dat laureaten een prestigieus kwaliteitslabel toegekend krijgen. "Onze Best Managed Companies coaches begeleiden de bedrijven in de opmaak van hun dossier", klinkt het bij Bruno Peelaers. "Een onafhankelijke jury, onder leiding van Françoise Chombar (Melexis), beoordeelt vervolgens welke bedrijven het Best Managed Companies-label alle eer aandoen."

Intussen mogen 12 Belgische bedrijven zich Best Managed Company noemen. "We kunnen stilaan van een kritische massa spreken", aldus Bruno Peelaers. "We bouwen geleidelijk aan een community uit, die we zo'n 3 à 4 keer per jaar samenbrengen. Op expliciete vraag van enkele CEO's van onze Best Managed Companies trouwens. Zo organiseren we binnenkort een rondetafelgesprek over diversiteit."

Is uw bedrijf een Best Managed Company? Schrijf u in op www.bestmanaged.be

Bruno Peelaers is glashelder wanneer we hem vragen om het Best Managed Companies-programma samen te vatten: "Een coachingprogramma dat familiebedrijven helpt om een volgende fase in hun maturiteit te bereiken."In België is Best Managed Companies aan zijn derde editie toe. In andere landen is het intussen een gevestigde waarde. Zo bestaat het al 26 jaar in Canada. Daar is het vandaag het meest toonaangevende businessprogramma.Bruno Peelaers zoomt in op de aanpak: "Tijdens 3 à 4 gesprekken peilen de coaches naar de maturiteit van de processen in de vier domeinen: strategie, talent en middelen, betrokkenheid en leiderschap, financiële performantie. Ze kijken of er aandacht voor is, of er keuzes gemaakt worden, of die keuzes beredeneerd zijn. Daarbij worden de bedrijven gebenchmarkt ten opzichte van andere organisaties. Het is net de wisselwerking tussen de vier domeinen die zorgt voor uitmuntendheid.""Waarschijnlijk de allerbelangrijkste reden om deel te nemen", gaat Peelaers verder, "is het externe klankbord dat we bieden. We stellen evidente vragen, die een managementteam niet stelt of niet meer durft te stellen. En waarop de antwoorden soms niet zo evident zijn."Best Managed Companies is een coachingprogramma en geen award. Dat neemt niet weg dat laureaten een prestigieus kwaliteitslabel toegekend krijgen. "Onze Best Managed Companies coaches begeleiden de bedrijven in de opmaak van hun dossier", klinkt het bij Bruno Peelaers. "Een onafhankelijke jury, onder leiding van Françoise Chombar (Melexis), beoordeelt vervolgens welke bedrijven het Best Managed Companies-label alle eer aandoen."Intussen mogen 12 Belgische bedrijven zich Best Managed Company noemen. "We kunnen stilaan van een kritische massa spreken", aldus Bruno Peelaers. "We bouwen geleidelijk aan een community uit, die we zo'n 3 à 4 keer per jaar samenbrengen. Op expliciete vraag van enkele CEO's van onze Best Managed Companies trouwens. Zo organiseren we binnenkort een rondetafelgesprek over diversiteit."Is uw bedrijf een Best Managed Company? Schrijf u in op www.bestmanaged.be