Een aandeel Tesla was vrijdag bij het slot van de handel op Wall Street ruim 696 dollar waard. Als de splitsing op dit moment zou plaatsvinden, zou dat dus leiden tot een prijs van iets meer dan 232 dollar per nieuw aandeel. Ten tijde van de aankondiging van de splitsing kostte een aandeel Tesla nog bijna 1.100 dollar. De aandeelhouders van het bedrijf moeten de plannen overigens nog wel goedkeuren.

Tesla maakte verder bekend dat Larry Ellison aftreedt uit het bestuur van het bedrijf. De oprichter van softwarebedrijf Oracle heeft in samenspraak met de rest van het bestuur besloten niet voor een nieuwe termijn te gaan. Tesla brengt het aantal zetels in het bestuur na het vertrek van de 77-jarige Ellison, die al langer een goede vriend is van Tesla-topman Elon Musk, omlaag van acht naar zeven.

Een aandeel Tesla was vrijdag bij het slot van de handel op Wall Street ruim 696 dollar waard. Als de splitsing op dit moment zou plaatsvinden, zou dat dus leiden tot een prijs van iets meer dan 232 dollar per nieuw aandeel. Ten tijde van de aankondiging van de splitsing kostte een aandeel Tesla nog bijna 1.100 dollar. De aandeelhouders van het bedrijf moeten de plannen overigens nog wel goedkeuren. Tesla maakte verder bekend dat Larry Ellison aftreedt uit het bestuur van het bedrijf. De oprichter van softwarebedrijf Oracle heeft in samenspraak met de rest van het bestuur besloten niet voor een nieuwe termijn te gaan. Tesla brengt het aantal zetels in het bestuur na het vertrek van de 77-jarige Ellison, die al langer een goede vriend is van Tesla-topman Elon Musk, omlaag van acht naar zeven.