Wie zal de opvolger worden van Jurgen Nobels? Twaalf finalisten mogen het uitvechten. Thema van dit jaar is de 'Traveling Bow Tie' waarvoor de deelnemers twee 'signature' cocktails presenteren die twee verschillende werelden met elkaar verbinden. Met de eerste cocktail vertellen de finalisten hun eigen persoonlijke verhaal en culturele achtergrond, waarbij ze gebruik kunnen maken van allerlei elementen zoals muziek, specifieke ingrediënten en accessoires. Voor de tweede serve laten de finalisten zich inspireren door Miami, de stad die de World Class Global Finals hosten dit jaar.

Alle World Class cocktails worden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans. De winnaar zal zich niet alleen een jaar lang Belgium WORLD CLASS Bartender of the Year mogen noemen, ook voegt hij of zij zich bij de WORLD CLASS familie en kwalificeert zich voor de Global Finals, van 26 tot 29 september in Miami, Florida.

Wie zal de opvolger worden van Jurgen Nobels? Twaalf finalisten mogen het uitvechten. Thema van dit jaar is de 'Traveling Bow Tie' waarvoor de deelnemers twee 'signature' cocktails presenteren die twee verschillende werelden met elkaar verbinden. Met de eerste cocktail vertellen de finalisten hun eigen persoonlijke verhaal en culturele achtergrond, waarbij ze gebruik kunnen maken van allerlei elementen zoals muziek, specifieke ingrediënten en accessoires. Voor de tweede serve laten de finalisten zich inspireren door Miami, de stad die de World Class Global Finals hosten dit jaar. Alle World Class cocktails worden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans. De winnaar zal zich niet alleen een jaar lang Belgium WORLD CLASS Bartender of the Year mogen noemen, ook voegt hij of zij zich bij de WORLD CLASS familie en kwalificeert zich voor de Global Finals, van 26 tot 29 september in Miami, Florida.