Schoenen die het mystieke symbolisme van Léon Spilliaert en Thierry De Cordier weerspiegelen? Het kan, want de herfst-wintercollectie van Ambiorix staat volledig in het teken van het contrast. De contradicties tussen mannen en vrouwen worden vertaald naar een samenspel tussen kleur, licht, materiaal, textuur en vorm. Het grillige patroon van de golven in het schilderij "De Baadster" van Spilliaert komt herhaaldelijk terug in de schoenen.

Ook het kleurenpalet werd ontleend aan de kunstwerken: donker- en petroliumblauw, sterk zwart en nuances van zilver worden aangevuld met degradétinten, die de penseelstreken van de schilders symboliseren. Het is ondertussen al de zestiende samenwerking tussen Ambiorix en Van Steenbergen. Couture en casual gaan dus wel degelijk samen.

Schoenen die het mystieke symbolisme van Léon Spilliaert en Thierry De Cordier weerspiegelen? Het kan, want de herfst-wintercollectie van Ambiorix staat volledig in het teken van het contrast. De contradicties tussen mannen en vrouwen worden vertaald naar een samenspel tussen kleur, licht, materiaal, textuur en vorm. Het grillige patroon van de golven in het schilderij "De Baadster" van Spilliaert komt herhaaldelijk terug in de schoenen.Ook het kleurenpalet werd ontleend aan de kunstwerken: donker- en petroliumblauw, sterk zwart en nuances van zilver worden aangevuld met degradétinten, die de penseelstreken van de schilders symboliseren. Het is ondertussen al de zestiende samenwerking tussen Ambiorix en Van Steenbergen. Couture en casual gaan dus wel degelijk samen.