Voor deze collectie reist Rodania terug in de tijd naar 1959, wanneer de zesde Belgische expeditie naar Antarctica plaatsvond. Aan de vooravond van het vertrek, werd in Brussel het unieke Poltimer-horloge overhandigd aan kapitein Bastin en zijn crew door niemand minder dan Rodania-oprichter, Hans Baumgartner. Het horloge moest voldoen aan alle noden van de expeditieleden. Dat leverde een roestvrij, water- en shockproof stalen model op: hét symbool van het doorzettingsvermogen van de bemanning van de Polarhav.

57 jaar later wordt het Poltimer-model heruitgevonden, waarbij Rodania traditionele horlogemodellen in een modern jasje steekt. Het resultaat is een reeks horloges met een tijdloos en strak design, voorzien van een zilveren bandje, al dan niet met gouden accenten.

Voor deze collectie reist Rodania terug in de tijd naar 1959, wanneer de zesde Belgische expeditie naar Antarctica plaatsvond. Aan de vooravond van het vertrek, werd in Brussel het unieke Poltimer-horloge overhandigd aan kapitein Bastin en zijn crew door niemand minder dan Rodania-oprichter, Hans Baumgartner. Het horloge moest voldoen aan alle noden van de expeditieleden. Dat leverde een roestvrij, water- en shockproof stalen model op: hét symbool van het doorzettingsvermogen van de bemanning van de Polarhav. 57 jaar later wordt het Poltimer-model heruitgevonden, waarbij Rodania traditionele horlogemodellen in een modern jasje steekt. Het resultaat is een reeks horloges met een tijdloos en strak design, voorzien van een zilveren bandje, al dan niet met gouden accenten.