Voor 'Mechelen Muurt' nam Mechels stadsartiest Gijs Vanhee negen verschillende kunstenaars in de arm om samen met hen een reeks artistieke gevelbeschilderingen aan te brengen op muren in de binnenstad. Op wandelafstand van elkaar vormen ze een kunstroute door de stad.

Op de slottentoonstelling in het Cultuurcentrum tonen de deelnemende kunstenaars een ander facet van zichzelf aan de hand van schetsen, tekeningen of schilderijen. Daarnaast presenteert Vanhee een serie tekeningen over Mechelen en een audiovisuele installatie, in samenwerking met Aitor Biedma en Koen Vermeulen van collectief Strohm.

Nog t.e.m. 2 augustus 2015: do-vrij-za 13-18u (ma, di, woe gesloten)

Cultuurcentrum Mechelen; Minderbroedersgang 5. Gratis

Kunstwerk van Bart Smeets in De Langhestraat, Mechelen., Gijs Vanhee
Kunstwerk van Bart Smeets in De Langhestraat, Mechelen. © Gijs Vanhee
Voor 'Mechelen Muurt' nam Mechels stadsartiest Gijs Vanhee negen verschillende kunstenaars in de arm om samen met hen een reeks artistieke gevelbeschilderingen aan te brengen op muren in de binnenstad. Op wandelafstand van elkaar vormen ze een kunstroute door de stad.Op de slottentoonstelling in het Cultuurcentrum tonen de deelnemende kunstenaars een ander facet van zichzelf aan de hand van schetsen, tekeningen of schilderijen. Daarnaast presenteert Vanhee een serie tekeningen over Mechelen en een audiovisuele installatie, in samenwerking met Aitor Biedma en Koen Vermeulen van collectief Strohm.Nog t.e.m. 2 augustus 2015: do-vrij-za 13-18u (ma, di, woe gesloten)Cultuurcentrum Mechelen; Minderbroedersgang 5. Gratis