Fashionmodellen uit de horlogerie

Eenvoudige driewijzerhorloges, ‘petite’ modellen, ovale horlogekasten en veel kleur. Dat waren dit jaar op Baselworld de trends bij de fashionlabels. Na een door zwart, bruin en nude gedomineerd tijdperk geeft de traditionele horlogesector zich over aan lipstickkleurtjes, blauw en grijs, zo nu en dan doorspekt van een vleugje gedurfd geel. Deel 1 van onze selectie.

Na het ‘Bvlgari Roma’-horloge dat Bvlgari vorig jaar voor zijn 130e verjaardag introduceerde, stelt het Italiaanse huis dit jaar vier edities voor ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van het Roma-horloge zelf. De ‘Bvlgari Roma Finissimo’, de ‘Bvlgari Roma Tourbillon Finissimo’, de ‘Bvlgari Bvlgari Solotempo’ en de ‘Bvlgari Roma Tubogas’ vormen met hun sober, modern en bijna architecturaal design een mooi vervolg op het originele ontwerp uit 1975. Het Roma-horloge werd initieel ontworpen als cadeau voor de honderd beste Bvlgari-klanten in een tijd dat de verovering van de ruimte hot news was en vooral digitale horloges trendy waren. Bvlgari besloot daarom klassieke met moderne elementen te mengen en stopte een digitaal horloge in een ronde horlogekast met een bijzondere typografie op de lunette.

Fashionmodellen uit de horlogerie

Het ludieke en poëtische universum van Victoire de Castellane, sinds 1998 juwelenontwerpster bij Dior, vond dit jaar ook zijn weg naar de La Mini D de Dior horlogecollectie. Die werd uitgebreid met twee nieuwe kwartsmodellen in staal met polsbandjes in gelakt leder met regenboogeffect. De wijzerplaat in zwart parelmoer en de lunette, kroon en gesp bezet met diamanten maken van La Mini D de Dior Color (19 mm) echte juweeltjes. Prijs 3.700 euro.

Fashionmodellen uit de horlogerie

Geel is naast grijs en blauw een van de nieuwe trendkleuren in de horlogewereld. “Ook wij geloven in geel”, zegt Nathalie Colin, creatief directrice bij Swarovski. “Geel geeft een modetouch aan elke outfit.” De casual Daytime (34 mm) wordt aangeboden met een elegante roestvrijstalen horlogeband en een kalfslederen band in lichte en heldere tinten als lichtblauw en citroengeel. Prijs voor dit kwartshorloge: 199 euro.

Fashionmodellen uit de horlogerie

Met Les Éternelles de Chanel stelt het Franse luxemerk een heel nieuwe collectie uitzonderlijke haute-joailleriehorloges voor die Chanels creativiteit en savoir-faire op vlak van haute joaillerie telkens in een horloge bundelen. Les Éternelles de Chanel zal elk jaar uitgebreid worden maar telt in eerste instantie drie kwartshorloges die stuk voor stuk in teken van een thema dat Gabrielle Chanel zo na aan het hart lag: de eenvoud van de camelia; de magie van de komeet en de lichtheid van de veer. Naast de Montre Haute Joaillerie Comète en de Montre Haute Joaillerie Plume viel op Baselworld vooral de Montre Haute Joaillerie Camélia op. De camelia was Gabrielle Chanels lievelingsbloem. De Engelse polospeler Boy Capel, was de eerste om ‘Coco’ – zoals ze werd genoemd – een boeket camelia’s cadeau te geven. Gabrielle Chanel was in één klap verliefd: op de bloem én op Capel. Ze hield van de camelia vanwege haar weelderige eenvoud en introduceerde de bloem in 1932, het jaar dat ze ook haar eerste juwelencollectie op de markt bracht. Prijs voor dit exemplaar 720.000 euro.

Fashionmodellen uit de horlogerie

Voor zijn nieuwe collectie Microbelt vond Calvin Klein inspiratie in de ceinturen met kliksluiting die zo populair waren in de jaren tachtig. Het kwartshorloge (27,50 x 48.55 mm) met sobere ovale wijzerplaat geeft enkel de uren en minuten weer en is verkrijgbaar in roestvrijstaal, al dan niet voorzien van een roségouden PVD coating, met zilveren of zwarte wijzerplaat en met satijnen of roestvrijstalen polsband. Prijs 285 euro voor de versie met roze PVD.

Fashionmodellen uit de horlogerie

Gucci breidde dit jaar zowel zijn G-Timeless Slim als zijn Gucci Dive-collectie uit met enkele mannenmodellen in roestvrij staal. Die kregen allemaal een wijzerplaat met zwart-wit kleurenpatroon en een geweven nylonband in NAVO-stijl en met typische groen-rood-groene Gucci-streep mee voor een meer casual look. De unidirectioneel roterende lunette benadrukt het stoere karakter van deze duikershorloges. Elk van deze uurwerken beschikt over een datumaanduiding op 6 uur en is waterdicht tot 200 meter. De lichtgevende wijzers en indexen maken de duikerservaring compleet. Verkrijgbaar in de maten 32 mm, 40 mm en 45 mm. Prijs 770 euro.

Tekst: Anja Van Der Borght

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content