De originele G-Star Elwood 5620 werd uitgebracht in 1996, en werd voor het eerst bedacht door hoofdontwerper Pierre Morisset die inspiratie opdeed bij een motorrijder in het zuiden van Frankrijk. Ondanks de evolutie blijft de G-Star Elwood 5620 de vijf belangrijkste elementen behouden: de kniestukken, de 3D-vormplooi op de knie, het zadelstuk binnenin, de hielstukken en de rechte naden op de dij.

In 2016 zullen er 12 verschillende limited editions van de jeans op de markt gebracht worden, telkens de 20ste van elke maand. Samenwerkingen met kunstenaars worden later aangekondigd.

De originele G-Star Elwood 5620 werd uitgebracht in 1996, en werd voor het eerst bedacht door hoofdontwerper Pierre Morisset die inspiratie opdeed bij een motorrijder in het zuiden van Frankrijk. Ondanks de evolutie blijft de G-Star Elwood 5620 de vijf belangrijkste elementen behouden: de kniestukken, de 3D-vormplooi op de knie, het zadelstuk binnenin, de hielstukken en de rechte naden op de dij.In 2016 zullen er 12 verschillende limited editions van de jeans op de markt gebracht worden, telkens de 20ste van elke maand. Samenwerkingen met kunstenaars worden later aangekondigd.