Trends Style meldde zich in juni bij valavond op het dakterras van het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) in Brussel. Daar, als het ware boven de hoofdstad, organiseerde het Italiaanse likeurmerk Disaronno zijn eerste '#DISaronnoCONNECT terrace' op Belgische bodem. En zo volgen er nog twee: op donderdag 30 juli op het strand van Antwerpen, en op donderdag 27 augustus op het terras van Central Gate in Brussel.

Wat is de bedoeling? De oorspronkelijke betekenis van het woord 'sociaal' herontdekken. Dat is dringend nodig, vindt Disaronno. Want, aldus het likeurmerk: "De smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijkse sociale leven en is meer dan ooit ons venster op de wereld geworden. We communiceren en sharen meer en meer, we zijn voortdurend in interactie met anderen. Gemiddeld kijken we elke zes minuten op onze smartphone om sociale netwerken te raadplegen, een check-in te doen of een foto te delen. We doen dit ook terwijl we samen met vrienden op openbare plaatsen zijn. Het gaat zo ver dat het zeldzaam wordt om onze volledige aandacht bij de sociale context te houden."

Om mensen opnieuw het plezier van een face-to-face-gesprek te leren beleven, organiseert Disaronno disconnectie-events op achttien Europese locaties; in Italië (o.a. in Milaan, Napels, Rome, Turijn), het Verenigd Koninkrijk (Bristol, Edinburgh, Londen, Manchester), Spanje (o.a. in Madrid en Sevilla), Nederland (Amsterdam), Portugal (Lissabon) en België (Antwerpen, Brussel). De invitatie alleen al spreekt boekdelen. "Heb je vrienden/vriendinnen met wie je echt eens wil praten maar die verslaafd zijn aan hun smartphone? Nodig hen dan uit om je te vergezellen op het event."

Er wordt niet meer en niet minder dan een sociale black-out georganiseerd. Wanneer je de Disaronno terraces binnenkomt, leg je je smartphone in een locker aan de ingang. Voor je je op het terras installeert, passeer je door een sluiskamer waar de laatste post, check-in en foto gepost kan worden voor je breekt met de virtuele wereld.

De beloning voor zoveel digitale onthechting? Een terrasje met een prachtig zicht over de stad bij zonsondergang, een live DJ die voor een vonkende ambiance zorgt, en de nieuwste zomercocktail, de Disaronno Sour, in de hand. Op 11 juni namen meer dan tweehonderd personen deel aan het eerste #DISaronnoCONNECT terrace in het Brusselse MIM.

www.Disaronno.beorginale.com

#DISarronoCONNECT terraces in België

Antwerpen; Donderdag 30 juli van 19u tot 23u

Strantwerpen, Jachthavenweg 1, 2050 Antwerpen

Brussel; Donderdag 27 augustus van 19u tot 23u

Terras Central Gate, Kantersteen 47, 1000 Brussel

DE DISARONNO SOUR

Tijdens de #DISaronnoCONNECT terraces kunnen cocktailliefhebbers de Disaronno Sour proeven. Disaronno is de oudste Italiaanse likeur: amberkleurig omdat hij op basis van amandelen wordt gemaakt.

Bereiding:

-Vul een longdrink met ijsblokjes

-Vul aan met 45 ml Disaronno

-Vul aan met 30 ml versgeperst citroensap

-Voeg een koffielepel suiker toe

-Goed mengen en afwerken met partjes citroen

Trends Style meldde zich in juni bij valavond op het dakterras van het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) in Brussel. Daar, als het ware boven de hoofdstad, organiseerde het Italiaanse likeurmerk Disaronno zijn eerste '#DISaronnoCONNECT terrace' op Belgische bodem. En zo volgen er nog twee: op donderdag 30 juli op het strand van Antwerpen, en op donderdag 27 augustus op het terras van Central Gate in Brussel.Wat is de bedoeling? De oorspronkelijke betekenis van het woord 'sociaal' herontdekken. Dat is dringend nodig, vindt Disaronno. Want, aldus het likeurmerk: "De smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijkse sociale leven en is meer dan ooit ons venster op de wereld geworden. We communiceren en sharen meer en meer, we zijn voortdurend in interactie met anderen. Gemiddeld kijken we elke zes minuten op onze smartphone om sociale netwerken te raadplegen, een check-in te doen of een foto te delen. We doen dit ook terwijl we samen met vrienden op openbare plaatsen zijn. Het gaat zo ver dat het zeldzaam wordt om onze volledige aandacht bij de sociale context te houden."Om mensen opnieuw het plezier van een face-to-face-gesprek te leren beleven, organiseert Disaronno disconnectie-events op achttien Europese locaties; in Italië (o.a. in Milaan, Napels, Rome, Turijn), het Verenigd Koninkrijk (Bristol, Edinburgh, Londen, Manchester), Spanje (o.a. in Madrid en Sevilla), Nederland (Amsterdam), Portugal (Lissabon) en België (Antwerpen, Brussel). De invitatie alleen al spreekt boekdelen. "Heb je vrienden/vriendinnen met wie je echt eens wil praten maar die verslaafd zijn aan hun smartphone? Nodig hen dan uit om je te vergezellen op het event."Er wordt niet meer en niet minder dan een sociale black-out georganiseerd. Wanneer je de Disaronno terraces binnenkomt, leg je je smartphone in een locker aan de ingang. Voor je je op het terras installeert, passeer je door een sluiskamer waar de laatste post, check-in en foto gepost kan worden voor je breekt met de virtuele wereld.De beloning voor zoveel digitale onthechting? Een terrasje met een prachtig zicht over de stad bij zonsondergang, een live DJ die voor een vonkende ambiance zorgt, en de nieuwste zomercocktail, de Disaronno Sour, in de hand. Op 11 juni namen meer dan tweehonderd personen deel aan het eerste #DISaronnoCONNECT terrace in het Brusselse MIM.www.Disaronno.beorginale.comDE DISARONNO SOURTijdens de #DISaronnoCONNECT terraces kunnen cocktailliefhebbers de Disaronno Sour proeven. Disaronno is de oudste Italiaanse likeur: amberkleurig omdat hij op basis van amandelen wordt gemaakt.Bereiding:-Vul een longdrink met ijsblokjes-Vul aan met 45 ml Disaronno-Vul aan met 30 ml versgeperst citroensap-Voeg een koffielepel suiker toe-Goed mengen en afwerken met partjes citroen