De tijd van topsnelheden en andere krachttoeren lijkt voor de moderne automobilist niet echt een prioriteit meer en dat is ook tot in de designbureaus van de constructeurs doorgedrongen. Die letten nu meer op een goede aërodynamica en het bijbehorende lager verbruik, maar ze beseffen ook dat het interieur extra aandacht mag krijgen, omdat automobilisten steeds meer tijd in hun wagen doorbrengen. Bij Renault vonden ze een extra vleugje luxe wel kunnen en besloten hun nieuwste modellen in die zin op te waarderen.Initiale Paris (IP) is de naam van die opwaardering en is al beschikbaar op de Clio. De nieuwe Renault Espace die in april op de Belgische markt wordt verwacht zal ook in een versie met een IP-label worden aangeboden. Het is de bedoeling van de Franse constructeur om de IP-lijn op termijn naar nog meer modellen uit te breiden.

Trends Style maakte alvast kennis met de Clio IP in Parijs en ontdekte er het exclusieve design en de uitgesproken verfijning van de nieuwe lijn, die het signatuur draagt van Stéphanie Petit, bij Renault verantwoordelijk voor colour&trim. Daarnaast werkt Petit er ook als ontwikkelingsdesigner. Designers kijken vooruit en zoeken de juiste richting uit voor de klant door te anticiperen op diens behoeftes.

Voor de Initiale Paris koos Petit voor de stoelen en voor het stuur volnerf-nappaleder met kleurgradaties en zichtbare stiknaden. "Omdat het zo soepel is, omdat het leeft en ook op een persoonlijke manier veroudert, én omdat het een cocongevoel creëert." Petit glundert en het moet gezegd: de sportstoelen zitten uitermate comfortabel en steunen het lichaam perfect.

© PRODIGIOUS Production

"Alles wat je in de IP-versies ziet en voelt, moet verwijzen naar de kwaliteit en naar het comfort dat zo nauw bij de Franse ziel aanleunt en bij de Parijse elegantie in het bijzonder", weet de Française. Het zijn subtiele accenten die de IP onderscheidt van het gewone Clio-gamma. De bumper oogt sportief en valt op door zijn verchroomde afwerking. Ook is de Clio IP uitgerust met krachtige xenonlichten en sportieve alu 17"-velgen. Bovendien ontwikkelde Renault speciaal voor deze Clio de opvallende Givré-grijs metaalkleur.

© Renault Marketing 3D-Commerce

De Clio Initiale Paris met zijn exclusieve interieur en geavanceerde technologie is in twee versies verkrijgbaar - met een TCe 120 EDC benzinemotor of met een dCi90 dieselmotor.

De tijd van topsnelheden en andere krachttoeren lijkt voor de moderne automobilist niet echt een prioriteit meer en dat is ook tot in de designbureaus van de constructeurs doorgedrongen. Die letten nu meer op een goede aërodynamica en het bijbehorende lager verbruik, maar ze beseffen ook dat het interieur extra aandacht mag krijgen, omdat automobilisten steeds meer tijd in hun wagen doorbrengen. Bij Renault vonden ze een extra vleugje luxe wel kunnen en besloten hun nieuwste modellen in die zin op te waarderen.Initiale Paris (IP) is de naam van die opwaardering en is al beschikbaar op de Clio. De nieuwe Renault Espace die in april op de Belgische markt wordt verwacht zal ook in een versie met een IP-label worden aangeboden. Het is de bedoeling van de Franse constructeur om de IP-lijn op termijn naar nog meer modellen uit te breiden.Trends Style maakte alvast kennis met de Clio IP in Parijs en ontdekte er het exclusieve design en de uitgesproken verfijning van de nieuwe lijn, die het signatuur draagt van Stéphanie Petit, bij Renault verantwoordelijk voor colour&trim. Daarnaast werkt Petit er ook als ontwikkelingsdesigner. Designers kijken vooruit en zoeken de juiste richting uit voor de klant door te anticiperen op diens behoeftes. Voor de Initiale Paris koos Petit voor de stoelen en voor het stuur volnerf-nappaleder met kleurgradaties en zichtbare stiknaden. "Omdat het zo soepel is, omdat het leeft en ook op een persoonlijke manier veroudert, én omdat het een cocongevoel creëert." Petit glundert en het moet gezegd: de sportstoelen zitten uitermate comfortabel en steunen het lichaam perfect."Alles wat je in de IP-versies ziet en voelt, moet verwijzen naar de kwaliteit en naar het comfort dat zo nauw bij de Franse ziel aanleunt en bij de Parijse elegantie in het bijzonder", weet de Française. Het zijn subtiele accenten die de IP onderscheidt van het gewone Clio-gamma. De bumper oogt sportief en valt op door zijn verchroomde afwerking. Ook is de Clio IP uitgerust met krachtige xenonlichten en sportieve alu 17"-velgen. Bovendien ontwikkelde Renault speciaal voor deze Clio de opvallende Givré-grijs metaalkleur.De Clio Initiale Paris met zijn exclusieve interieur en geavanceerde technologie is in twee versies verkrijgbaar - met een TCe 120 EDC benzinemotor of met een dCi90 dieselmotor.