CY is het enige gastronomische restaurant dat zich óp het strand bevindt. Behalve met zicht op zee worden de gasten verwend met een menu dat drie sterrenchefs hebben samengesteld: Filip Claeys (De Jonkman **), David Martin (La Paix *) en Roger Van Damme (Het Gebaar *). De zomerse pop-uplounge van BMW is uitgegroeid tot een vaste waarde aan de Belgische kust. Elk jaar genieten meer dan 30.000 bezoekers er met zicht op zee van heerlijke gerechten en verfrissende cocktails, maar ook van de nieuwste BMW-modellen en exclusieve fashion- en muziekbelevingen.

De vierde editie van de BMW Beach Lounge valt samen met de 100e verjaardag van het automerk. In samenwerking met Miele en de gemeente Knokke-Heist creëerde BMW daarom voor deze feesteditie een culinaire top experience: CY is deze zomer het enige gastronomische pop-upsterrenrestaurant óp het strand van Knokke-Heist. Zelfs over de naam is grondig nagedacht. De C van CY staat voor het Romeinse getal 100, de Y staat voor Years.

Drie sterrenchefs stelden voor CY een succulent menu samen, dat het pop-uprestaurant aanbiedt voor 125 euro, inclusief aangepaste wijnen. Filip Claeys van het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge creëerde een voorgerecht met gemarineerd makreel, radijs, plattekaas en een jus van selder, en een hoofdgerecht met gegrild griet, artisjok, augurk en een soepje met zwemkrab en curry. De andere keuzes voor een voor- en hoofdgerecht zijn creaties van David Martin, de chef van het sterrenrestaurant La Paix in Anderlecht en Bozar Brasserie in Brussel: cheescake met verse groentenravioli, en moelleux van rund met miso en een geglaceerde kruidenjus op basis van olijfolie.Voor het dessert tekent Roger Van Damme, chef van het sterrenrestaurant Het Gebaar in Antwerpen. Hij serveert een mousse van Hoogstraatse aardbeien en framboos met toetsen vanyoghurt en basilicum.

CY is het enige gastronomische restaurant dat zich óp het strand bevindt. Behalve met zicht op zee worden de gasten verwend met een menu dat drie sterrenchefs hebben samengesteld: Filip Claeys (De Jonkman **), David Martin (La Paix *) en Roger Van Damme (Het Gebaar *). De zomerse pop-uplounge van BMW is uitgegroeid tot een vaste waarde aan de Belgische kust. Elk jaar genieten meer dan 30.000 bezoekers er met zicht op zee van heerlijke gerechten en verfrissende cocktails, maar ook van de nieuwste BMW-modellen en exclusieve fashion- en muziekbelevingen.De vierde editie van de BMW Beach Lounge valt samen met de 100e verjaardag van het automerk. In samenwerking met Miele en de gemeente Knokke-Heist creëerde BMW daarom voor deze feesteditie een culinaire top experience: CY is deze zomer het enige gastronomische pop-upsterrenrestaurant óp het strand van Knokke-Heist. Zelfs over de naam is grondig nagedacht. De C van CY staat voor het Romeinse getal 100, de Y staat voor Years.Drie sterrenchefs stelden voor CY een succulent menu samen, dat het pop-uprestaurant aanbiedt voor 125 euro, inclusief aangepaste wijnen. Filip Claeys van het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge creëerde een voorgerecht met gemarineerd makreel, radijs, plattekaas en een jus van selder, en een hoofdgerecht met gegrild griet, artisjok, augurk en een soepje met zwemkrab en curry. De andere keuzes voor een voor- en hoofdgerecht zijn creaties van David Martin, de chef van het sterrenrestaurant La Paix in Anderlecht en Bozar Brasserie in Brussel: cheescake met verse groentenravioli, en moelleux van rund met miso en een geglaceerde kruidenjus op basis van olijfolie.Voor het dessert tekent Roger Van Damme, chef van het sterrenrestaurant Het Gebaar in Antwerpen. Hij serveert een mousse van Hoogstraatse aardbeien en framboos met toetsen vanyoghurt en basilicum.