Reizen op maat zijn populair. Het merk Continents Insolites, dat in de jaren 70 door rasechte avonturenreizigers werd opgericht, is op dat vlak een referentie. Het verenigt vier reisagentschappen, ze zijn gevestigd in Brussel, Parijs, Lyon en Monte Carlo. "De vraag is geëvolueerd, de klanten zoeken unieke ervaringen", constateert Coraly Stevart, travel designer in het Brusselse agentschap van Continents Insolites. "De moderne reiziger wil ook almaar meer ter plaatse altijd op iemand kunnen rekenen, een consultant van het agentschap. Want hij wil wel een avontuur, maar het moet een perfect veilig avontuur zijn."

De moderne reiziger wil avontuur, maar wel een perfect veilig avontuur.

Elke reis met Continents Insolites begint met een ontmoeting met een travel designer. Coraly Stevart : "Dit is teamwerk tussen de toerist en de travel designer. Samen creëren ze een programma op maat van de reiziger. We onderscheiden ons door de terreinexpertise van onze medewerkers. Al onze travel designers zijn gespecialiseerd in een regio of land. Ze kennen er perfect de hotels, de parcours van de wandelingen, de restaurants, de bezienswaardigheden of de sites die je moet vermijden, de gidsen enzovoort. Voor elke bestemming hebben we lokale netwerken."

Reisfoto uit Chili., Mathieu Moreliere
Reisfoto uit Chili. © Mathieu Moreliere

Elke reis is uniek. "Het programma is echt à la carte. We werken iedere activiteit uit op maat van de klant. Wil hij een gids ? Een chauffeur ? Een ongebruikelijk vervoermiddel ? We willen de klanten niet alleen buiten de geijkte paden laten reizen, onze consultants willen elke reis ook verrijken met ultieme ervaringen, wat wij 'goudklompjes' noemen. We willen dat elke reiziger aan elke bestemming een herinnering aan een bijzonder moment overhoudt. Een ervaring die in zijn geheugen gegrift blijft."

Continents Insolites biedt talrijke bestemmingen aan, gespreid over een zestigtal landen. Coraly Stevart : "Azië, Oceanië en Zuid-Amerika zijn tegenwoordig zeer populair. We maken ook de bloei mee van originelere bestemmingen zoals de Noord- en Zuidpool, Colombia, Bhutan, Namibië, en zo meer. Ook wereldreizen zijn vandaag zeer in trek. Die rondreizen, vaak een gezinsproject, vragen natuurlijk heel wat expertise. Een klant die een wereldreis wil ondernemen, ontmoet alle verantwoordelijke consultants van de bestemmingen, zodat het reistraject dag per dag kan worden uitgestippeld."

TEKST ARNAUD DELLICOUR

Reizen op maat zijn populair. Het merk Continents Insolites, dat in de jaren 70 door rasechte avonturenreizigers werd opgericht, is op dat vlak een referentie. Het verenigt vier reisagentschappen, ze zijn gevestigd in Brussel, Parijs, Lyon en Monte Carlo. "De vraag is geëvolueerd, de klanten zoeken unieke ervaringen", constateert Coraly Stevart, travel designer in het Brusselse agentschap van Continents Insolites. "De moderne reiziger wil ook almaar meer ter plaatse altijd op iemand kunnen rekenen, een consultant van het agentschap. Want hij wil wel een avontuur, maar het moet een perfect veilig avontuur zijn."Elke reis met Continents Insolites begint met een ontmoeting met een travel designer. Coraly Stevart : "Dit is teamwerk tussen de toerist en de travel designer. Samen creëren ze een programma op maat van de reiziger. We onderscheiden ons door de terreinexpertise van onze medewerkers. Al onze travel designers zijn gespecialiseerd in een regio of land. Ze kennen er perfect de hotels, de parcours van de wandelingen, de restaurants, de bezienswaardigheden of de sites die je moet vermijden, de gidsen enzovoort. Voor elke bestemming hebben we lokale netwerken."Elke reis is uniek. "Het programma is echt à la carte. We werken iedere activiteit uit op maat van de klant. Wil hij een gids ? Een chauffeur ? Een ongebruikelijk vervoermiddel ? We willen de klanten niet alleen buiten de geijkte paden laten reizen, onze consultants willen elke reis ook verrijken met ultieme ervaringen, wat wij 'goudklompjes' noemen. We willen dat elke reiziger aan elke bestemming een herinnering aan een bijzonder moment overhoudt. Een ervaring die in zijn geheugen gegrift blijft." Continents Insolites biedt talrijke bestemmingen aan, gespreid over een zestigtal landen. Coraly Stevart : "Azië, Oceanië en Zuid-Amerika zijn tegenwoordig zeer populair. We maken ook de bloei mee van originelere bestemmingen zoals de Noord- en Zuidpool, Colombia, Bhutan, Namibië, en zo meer. Ook wereldreizen zijn vandaag zeer in trek. Die rondreizen, vaak een gezinsproject, vragen natuurlijk heel wat expertise. Een klant die een wereldreis wil ondernemen, ontmoet alle verantwoordelijke consultants van de bestemmingen, zodat het reistraject dag per dag kan worden uitgestippeld."TEKST ARNAUD DELLICOUR