In beeld: inspirerende kantoren die allesbehalve saai zijn

Een boom in je kantoor © -

Mieke Geenen werkt al twaalf jaar als zelfstandig beeldverwerker voor reclame. Haar kantoor is ondergebracht in haar woning in Antwerpen waar ze op de eerste verdieping een B&B runt met twee kamers, namelijk Lucy in the Sky. In de woonst groeien twee bomen waarop Mieke vanuit haar kantoor op de vierde verdieping een mooi zicht heeft - Het ontwerp van de woning is van de architect Jan de Vylder.

Authentiek en modern mixen © Cores

Cores Development, een projectontwikkelaar uit Antwerpen, bracht zijn kantoor onder in een herenhuis van de vroegere Antwerpse adel. De woning wordt in de inventaris van het onroerend erfgoed omschreven als een imposant herenhuis in neo-Lodewijk XV-stijl. Cores Development toverde dit stukje nationaal erfgoed om tot een gezellig en open kantoor. De knappe staaltjes van binnenhuisarchitectuur uit die tijd die in het gebouw werden verwerkt, bleven behouden, het werd een combinatie van antiek en hedendaags design. De bureaus kijken uit op het atrium en het bedrijf voorzag ook lounge-hoek en een café om even te chillen tussendoor of in afzondering te werken.

Authentiek en modern mixen © Cores

Cores Development, een projectontwikkelaar uit Antwerpen, bracht zijn kantoor onder in een herenhuis van de vroegere Antwerpse adel. De woning wordt in de inventaris van het onroerend erfgoed omschreven als een imposant herenhuis in neo-Lodewijk XV-stijl. Cores Development toverde dit stukje nationaal erfgoed om tot een gezellig en open kantoor. De knappe staaltjes van binnenhuisarchitectuur uit die tijd die in het gebouw werden verwerkt, bleven behouden, het werd een combinatie van antiek en hedendaags design. De bureaus kijken uit op het atrium en het bedrijf voorzag ook lounge-hoek en een café om even te chillen tussendoor of in afzondering te werken.

Authentiek en modern mixen © Cores

Cores Development, een projectontwikkelaar uit Antwerpen, bracht zijn kantoor onder in een herenhuis van de vroegere Antwerpse adel. De woning wordt in de inventaris van het onroerend erfgoed omschreven als een imposant herenhuis in neo-Lodewijk XV-stijl. Cores Development toverde dit stukje nationaal erfgoed om tot een gezellig en open kantoor. De knappe staaltjes van binnenhuisarchitectuur uit die tijd die in het gebouw werden verwerkt, bleven behouden, het werd een combinatie van antiek en hedendaags design. De bureaus kijken uit op het atrium en het bedrijf voorzag ook lounge-hoek en een café om even te chillen tussendoor of in afzondering te werken.

Authentiek en modern mixen © Cores

Cores Development, een projectontwikkelaar uit Antwerpen, bracht zijn kantoor onder in een herenhuis van de vroegere Antwerpse adel. De woning wordt in de inventaris van het onroerend erfgoed omschreven als een imposant herenhuis in neo-Lodewijk XV-stijl. Cores Development toverde dit stukje nationaal erfgoed om tot een gezellig en open kantoor. De knappe staaltjes van binnenhuisarchitectuur uit die tijd die in het gebouw werden verwerkt, bleven behouden, het werd een combinatie van antiek en hedendaags design. De bureaus kijken uit op het atrium en het bedrijf voorzag ook lounge-hoek en een café om even te chillen tussendoor of in afzondering te werken.

Authentiek en modern mixen © Cores

Cores Development, een projectontwikkelaar uit Antwerpen, bracht zijn kantoor onder in een herenhuis van de vroegere Antwerpse adel. De woning wordt in de inventaris van het onroerend erfgoed omschreven als een imposant herenhuis in neo-Lodewijk XV-stijl. Cores Development toverde dit stukje nationaal erfgoed om tot een gezellig en open kantoor. De knappe staaltjes van binnenhuisarchitectuur uit die tijd die in het gebouw werden verwerkt, bleven behouden, het werd een combinatie van antiek en hedendaags design. De bureaus kijken uit op het atrium en het bedrijf voorzag ook lounge-hoek en een café om even te chillen tussendoor of in afzondering te werken.

De industriële look © Design is Dead

Design is Dead is een creatief communicatiebureau in Antwerpen. Het team werkt vanuit een oud pakhuis vlakbij Park Spoor Noord. De oude tabaksopslagplaats werd smaakvol gerenoveerd met aandacht voor authentieke elementen: de hoge plafonds, bakstenen muren en ijzeren zuilen werden bewaard. Ook de grote goederenlift bleef bewaard. Een betonnen gietvloer vervangt de originele houten vloer. De grote koperen toog achteraan het kantoor is een echte eye-catcher en zorgt voor een ontspanningsplaats waar collega's kunnen samen zijn. Buiten is er een groot terras met een ping-pong tafel die zowel in de winter als de zomer drukt wordt bespeeld. Design is Dead deelt bovendien zijn open workspace met zelfstandige ondernemers die kunnen inpluggen op een open space.

De industriële look © Design is Dead

Design is Dead is een creatief communicatiebureau in Antwerpen. Het team werkt vanuit een oud pakhuis vlakbij Park Spoor Noord. De oude tabaksopslagplaats werd smaakvol gerenoveerd met aandacht voor authentieke elementen: de hoge plafonds, bakstenen muren en ijzeren zuilen werden bewaard. Ook de grote goederenlift bleef bewaard. Een betonnen gietvloer vervangt de originele houten vloer. De grote koperen toog achteraan het kantoor is een echte eye-catcher en zorgt voor een ontspanningsplaats waar collega's kunnen samen zijn. Buiten is er een groot terras met een ping-pong tafel die zowel in de winter als de zomer drukt wordt bespeeld. Design is Dead deelt bovendien zijn open workspace met zelfstandige ondernemers die kunnen inpluggen op een open space.

De industriële look © Design is Dead

Design is Dead is een creatief communicatiebureau in Antwerpen. Het team werkt vanuit een oud pakhuis vlakbij Park Spoor Noord. De oude tabaksopslagplaats werd smaakvol gerenoveerd met aandacht voor authentieke elementen: de hoge plafonds, bakstenen muren en ijzeren zuilen werden bewaard. Ook de grote goederenlift bleef bewaard. Een betonnen gietvloer vervangt de originele houten vloer. De grote koperen toog achteraan het kantoor is een echte eye-catcher en zorgt voor een ontspanningsplaats waar collega's kunnen samen zijn. Buiten is er een groot terras met een ping-pong tafel die zowel in de winter als de zomer drukt wordt bespeeld. Design is Dead deelt bovendien zijn open workspace met zelfstandige ondernemers die kunnen inpluggen op een open space.

De industriële look © Design is Dead

Design is Dead is een creatief communicatiebureau in Antwerpen. Het team werkt vanuit een oud pakhuis vlakbij Park Spoor Noord. De oude tabaksopslagplaats werd smaakvol gerenoveerd met aandacht voor authentieke elementen: de hoge plafonds, bakstenen muren en ijzeren zuilen werden bewaard. Ook de grote goederenlift bleef bewaard. Een betonnen gietvloer vervangt de originele houten vloer. De grote koperen toog achteraan het kantoor is een echte eye-catcher en zorgt voor een ontspanningsplaats waar collega's kunnen samen zijn. Buiten is er een groot terras met een ping-pong tafel die zowel in de winter als de zomer drukt wordt bespeeld. Design is Dead deelt bovendien zijn open workspace met zelfstandige ondernemers die kunnen inpluggen op een open space.

Scandinavische stijl © LN Knits

Het kantoor van LN Knits, het duurzame en Belgisch modemerk van Ellen Kegels, is geïnspireerd op de Scandinavische woonstijl, een stijl waarin veel natuurlijke, duurzame materialen te vinden zijn. 'We brengen veel tijd door in ons kantoor. Daarom wilden we dat het gezellig en huislijk was. We moesten ons er echt in thuis voelen. En dat is gelukt! Ons merk staat voor duurzaamheid en dat effect trekken we door in ons kantoor.' Voor de inrichting werkte Ellen Kegels samen met de vormgever en houtspecialist Nick Bal. Die maakte van het pand in de Uitbreidingsstraat in Berchem een gezellige werkplek met Scandinavische toetsen en veel groen in de vorm van vetplantjes en varens. De meubelen, die Nick Bal zelf maakte, zijn gemaakt van hout en staal. En ook kurk komt vaak terug, zoals bijvoorbeeld aan het grote prik- en inspiratiebord aan de werktafels. Planten maken het kantoor helemaal compleet. Het kantoor van LN Knits is zoals werken in een woonkamer. 'Het voelt als een tweede thuis en dat zorgt voor inspiratie.'

Een living wall heeft zo zijn voordelen © Sedus Stoll

Sedus Stoll is een moderne kantoorinterieurspecialist met een missie: het welzijn en comfort van werknemers verbeteren. Een aangename werkplek verhoogt immers de productiviteit en creativiteit. Daarom is het hele kantoor van Sedus Stoll gericht op efficiëntie en welzijn: rechtstaand werken, daglicht, luchtkwaliteit, ergonomie, hospitality, kleur,... Factoren die volgens hen allemaal bijdragen aan het geluk van de werknemer. Het bedrijf liet in zijn living showroom daarom zijn Ambius Smartwall installeren. Die groene plantenwand geeft niet enkel extra pit aan je interieur, maar is ook duurzaam, werkt rustgevend, geluidsabsorberend en bevordert de luchtkwaliteit en vochtbalans. De wand is samengesteld uit diverse soorten planten die regelmatig gesnoeid worden en is voorzien van een speciaal irrigatiesysteem, zodat de planten vanzelf water krijgen en de muur levenslang meegaat. De muur wordt zelfs nog mooier met de tijd.