Met de Italiaan Draghi als president zou Italië dan twee mensen binnen het directiecomité van de ECB hebben. Thans zetelt daar ook nog Lorenzo Bini-Smaghi wiens mandaat in principe nog loopt tot 2013. De andere leden van het directie comité van de ECB zijn de Portugees Vitor Constancio (vice-president), de Duitser Jürgen Stark, de Spanjaard José Manuel Gonzalez-Paramo en de Belg Peter Praet (vanaf morgen!!).

Het is dan ook bijna onvermijdelijk dat Bini-Smaghi de plaats zal moeten ruimen. Hijzelf heeft al laten verstaan dat hij daartoe bereid is mits een aantrekkelijke alternatieve job (stoeltje-ruil met Draghi?!). In de plaats van Bini-Smaghi komt er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een Fransman. Drie namen doen daaromtrent nu de ronde:

Ambroise Fayolle, sedert september 2007 lid van het directiecomité (executive board) van het Internationaal Muntfonds in Washington. Fayolle is een oudgediende van de Franse aanwezigheid inzake het internationaal monetair gebeuren.

Benoît Coeuré, sedert september 2006 aan het hoofd van de Franse Schatkist, een eerbiedwaardige instelling waar hij sedert 1997 gestaag in rang opklom

Jean-Pierre Landreau, sedert januari 2006 de vice-gouverneur van de Banque de France.

In kringen van de ECB valt vandaag te vernemen dat van dit trio Ambroise Fayolle vandaag over de beste troeven schijnt te beschikken om de directiezetel in Frankfurt te gaan bezetten.

Met de Italiaan Draghi als president zou Italië dan twee mensen binnen het directiecomité van de ECB hebben. Thans zetelt daar ook nog Lorenzo Bini-Smaghi wiens mandaat in principe nog loopt tot 2013. De andere leden van het directie comité van de ECB zijn de Portugees Vitor Constancio (vice-president), de Duitser Jürgen Stark, de Spanjaard José Manuel Gonzalez-Paramo en de Belg Peter Praet (vanaf morgen!!). Het is dan ook bijna onvermijdelijk dat Bini-Smaghi de plaats zal moeten ruimen. Hijzelf heeft al laten verstaan dat hij daartoe bereid is mits een aantrekkelijke alternatieve job (stoeltje-ruil met Draghi?!). In de plaats van Bini-Smaghi komt er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een Fransman. Drie namen doen daaromtrent nu de ronde: Ambroise Fayolle, sedert september 2007 lid van het directiecomité (executive board) van het Internationaal Muntfonds in Washington. Fayolle is een oudgediende van de Franse aanwezigheid inzake het internationaal monetair gebeuren. Benoît Coeuré, sedert september 2006 aan het hoofd van de Franse Schatkist, een eerbiedwaardige instelling waar hij sedert 1997 gestaag in rang opklom Jean-Pierre Landreau, sedert januari 2006 de vice-gouverneur van de Banque de France. In kringen van de ECB valt vandaag te vernemen dat van dit trio Ambroise Fayolle vandaag over de beste troeven schijnt te beschikken om de directiezetel in Frankfurt te gaan bezetten.