Ryanair kondigde vrijdagavond aan dat het tot eind oktober elke dag 40 tot 50 vluchten zal schrappen, omwille van een probleem met de verlofdagen. De lowcostmaatschappij moet van de Ierse luchtvaartautoriteit de verlofkalender vanaf volgend jaar in lijn brengen met het gewone kalenderjaar. Het moet daarom de opgebouwde vakantiereserves voor het einde van het jaar wegwerken. Daardoor zijn er niet genoeg piloten en boordpersoneelsleden om de volledige vloot in de lucht te houden tot aan de start van het winterseizoen.

Op Brussels Airport zijn maandag twee vluchten geschrapt (van en naar Dublin), en ook woensdag vallen twee vluchten weg (van en naar Barcelona). Op de luchthaven van Charleroi zouden maandag alle Ryanair-vluchten moeten plaatsvinden, dinsdag worden er twee geschrapt (van en naar Madrid). Woensdag vallen zes vluchten weg (Bologna, Bordeaux en Kopenhagen, telkens heen- en terugvlucht). Het voorbije weekend werden op beide luchthavens al zestien vluchten geannuleerd. Een volledig overzicht van de geannuleerde vluchten is terug te vinden op de website van Ryanair.

De situatie heeft ook gevolgen voor het aandeel van de Ierse lowcostmaatschappij, dat maandagochtend is geopend met een verlies van 3 procent op de Ierse beurs.

Kort na opening van de beurs noteerde het aandeel op 16,55 euro, komende van 17,07 euro. Het handelsvolume lag bijna tien keer hoger dan het gemiddelde van de voorbije maand op hetzelfde moment van de dag.

Ryanair kondigde vrijdagavond aan dat het tot eind oktober elke dag 40 tot 50 vluchten zal schrappen, omwille van een probleem met de verlofdagen. De lowcostmaatschappij moet van de Ierse luchtvaartautoriteit de verlofkalender vanaf volgend jaar in lijn brengen met het gewone kalenderjaar. Het moet daarom de opgebouwde vakantiereserves voor het einde van het jaar wegwerken. Daardoor zijn er niet genoeg piloten en boordpersoneelsleden om de volledige vloot in de lucht te houden tot aan de start van het winterseizoen. Op Brussels Airport zijn maandag twee vluchten geschrapt (van en naar Dublin), en ook woensdag vallen twee vluchten weg (van en naar Barcelona). Op de luchthaven van Charleroi zouden maandag alle Ryanair-vluchten moeten plaatsvinden, dinsdag worden er twee geschrapt (van en naar Madrid). Woensdag vallen zes vluchten weg (Bologna, Bordeaux en Kopenhagen, telkens heen- en terugvlucht). Het voorbije weekend werden op beide luchthavens al zestien vluchten geannuleerd. Een volledig overzicht van de geannuleerde vluchten is terug te vinden op de website van Ryanair.De situatie heeft ook gevolgen voor het aandeel van de Ierse lowcostmaatschappij, dat maandagochtend is geopend met een verlies van 3 procent op de Ierse beurs.Kort na opening van de beurs noteerde het aandeel op 16,55 euro, komende van 17,07 euro. Het handelsvolume lag bijna tien keer hoger dan het gemiddelde van de voorbije maand op hetzelfde moment van de dag.