Dat schrijft De Tijd.

Neirinck stapt op omdat er een soort oorlog woedt tussen de handelsrechters in haar rechtbank.

In april vorig jaar begon Neirinck als voorzitster van de Brusselse handelsrechtbank met het voornemen de lange wachttijden in te korten en de interne disfuncties na het vertrek van de vorige voorzitster, Francine De Tandt, aan te pakken. Maar Neirincks hervormingspogingen ontaardden in kletterende ruzies tussen de magistraten die mekaar zelfs haatmails verstuurden.

De minister van Justitie moet uiterlijk binnen negen maanden een opvolger aanduiden.

Intussen blijven de achterstanden zich opstapelen. Volgens De Tijd moeten bedrijven soms meer dan een jaar op een vonnis wachten.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. Neirinck stapt op omdat er een soort oorlog woedt tussen de handelsrechters in haar rechtbank. In april vorig jaar begon Neirinck als voorzitster van de Brusselse handelsrechtbank met het voornemen de lange wachttijden in te korten en de interne disfuncties na het vertrek van de vorige voorzitster, Francine De Tandt, aan te pakken. Maar Neirincks hervormingspogingen ontaardden in kletterende ruzies tussen de magistraten die mekaar zelfs haatmails verstuurden.De minister van Justitie moet uiterlijk binnen negen maanden een opvolger aanduiden.Intussen blijven de achterstanden zich opstapelen. Volgens De Tijd moeten bedrijven soms meer dan een jaar op een vonnis wachten.(Belga/RR)