Na de verkoop van Clear2Pay richtte Ingels het investeringsfonds Smartfin Capital op. En hij heeft sinds deze week een boek uit met de titel 50 lessen voor ondernemers. Daarin deelt hij zijn ervaringen als oprichter, ondernemer en investeerder. Het is een mix van praktisch advies, inzichten over ondernemen die je doen nadenken en sappige verhalen.

Zo vertelt Jurgen wat volgens hem ondernemen echt betekent en waaraan hij diehard ondernemers herkent. Daarnaast vertelt hij hoe hij een aantal keer met zijn hoofd tegen de muur is gelopen en welke lessen hij daaruit heeft getrokken. En ten slotte gaat Ingels in op de menselijke kant van ondernemen, hoe je klanten werft, hoe je een team opbouwt en motiveert, en hoe je als ondernemer met financiers en een raad van bestuur kunt omgaan.

Om nooit een aflevering van de Trends Podcast te missen, kunt u zich abonneren via

Na de verkoop van Clear2Pay richtte Ingels het investeringsfonds Smartfin Capital op. En hij heeft sinds deze week een boek uit met de titel 50 lessen voor ondernemers. Daarin deelt hij zijn ervaringen als oprichter, ondernemer en investeerder. Het is een mix van praktisch advies, inzichten over ondernemen die je doen nadenken en sappige verhalen.Zo vertelt Jurgen wat volgens hem ondernemen echt betekent en waaraan hij diehard ondernemers herkent. Daarnaast vertelt hij hoe hij een aantal keer met zijn hoofd tegen de muur is gelopen en welke lessen hij daaruit heeft getrokken. En ten slotte gaat Ingels in op de menselijke kant van ondernemen, hoe je klanten werft, hoe je een team opbouwt en motiveert, en hoe je als ondernemer met financiers en een raad van bestuur kunt omgaan.