Mark van Baal is dus geen beleggersactivist die uit is op snel financieel gewin. Van Baal noemt zichzelf een groene activistische aandeelhouder. In deze podcast legt hij uit hoe hij op het idee is gekomen om dat te worden, en hoe hij andere beleggers ervan heeft overtuigd om mee in zijn verhaal te stappen. Dat verhaal begon in 2016. Sindsdien heeft de aandeelhoudersresolutie die hij met Follow This bij de oliemajors op de agenda heeft gezet heel wat navolging gekregen.

Op vier jaar tijd heeft van Baal zijn stempel weten te drukken binnen oliebedrijven als Shell, BP en Total en binnen hun aandeelhoudersvergaderingen. Met zijn initiatief hoort hij zeker thuis in de categorie van wereldverbeteraars, maar hij is tegelijk pragmatisch en ondernemend, wat misschien wel het succes van zijn groen aandeelhouderschap verklaart.

Om nooit een aflevering van de Trends Podcast te missen, kunt u zich abonneren via

Mark van Baal is dus geen beleggersactivist die uit is op snel financieel gewin. Van Baal noemt zichzelf een groene activistische aandeelhouder. In deze podcast legt hij uit hoe hij op het idee is gekomen om dat te worden, en hoe hij andere beleggers ervan heeft overtuigd om mee in zijn verhaal te stappen. Dat verhaal begon in 2016. Sindsdien heeft de aandeelhoudersresolutie die hij met Follow This bij de oliemajors op de agenda heeft gezet heel wat navolging gekregen.Op vier jaar tijd heeft van Baal zijn stempel weten te drukken binnen oliebedrijven als Shell, BP en Total en binnen hun aandeelhoudersvergaderingen. Met zijn initiatief hoort hij zeker thuis in de categorie van wereldverbeteraars, maar hij is tegelijk pragmatisch en ondernemend, wat misschien wel het succes van zijn groen aandeelhouderschap verklaart.