De coronacrisis veroorzaakt wereldwijd een economische recessie. De vraag is hoe diep en langdurig die zal zijn. En wat zullen overheden en centrale banken doen om de economie zo snel mogelijk te laten opveren? Een optie daarvoor is dat van helikoptergeld, oftewel een rechtstreekse cheque vanuit de centrale bank aan de overheid of de burger.

Er bestaat veel controverse over helikoptergeld en het is zelden ingezet omdat het zo'n onconventioneel idee is. Volgens Hans Bevers, hoofdeconoom bij de bank Degroof Petercam, is de huidige crisis echter zo ongewoon en ongezien, dat de optie van helikoptergeld op zijn minst het overwegen waard is.

Om nooit een aflevering van de Trends Podcast te missen, kunt u zich abonneren via

De coronacrisis veroorzaakt wereldwijd een economische recessie. De vraag is hoe diep en langdurig die zal zijn. En wat zullen overheden en centrale banken doen om de economie zo snel mogelijk te laten opveren? Een optie daarvoor is dat van helikoptergeld, oftewel een rechtstreekse cheque vanuit de centrale bank aan de overheid of de burger. Er bestaat veel controverse over helikoptergeld en het is zelden ingezet omdat het zo'n onconventioneel idee is. Volgens Hans Bevers, hoofdeconoom bij de bank Degroof Petercam, is de huidige crisis echter zo ongewoon en ongezien, dat de optie van helikoptergeld op zijn minst het overwegen waard is.