In februari verwachtte het Planbureau dat de Belgische economie dit jaar met 1,4 procent zou groeien, na 1,2 procent in 2016. 'De Belgische economische groei trok, na een behoorlijk vierde kwartaal vorig jaar, verder aan in het eerste kwartaal van 2017', stelt het Planbureau donderdag.

'De conjunctuur zou zich ook de komende kwartalen gunstig ontwikkelen, aangedreven door de dynamiek van de binnenlandse vraag. Vooral de particuliere consumptie en de bedrijfsinvesteringen vormen een belangrijke groeimotor', stelt het Planbureau donderdag. De nieuwe vooruitzichten kaderen in de voorbereiding van de begroting voor 2018.

In februari verwachtte het Planbureau dat de Belgische economie dit jaar met 1,4 procent zou groeien, na 1,2 procent in 2016. 'De Belgische economische groei trok, na een behoorlijk vierde kwartaal vorig jaar, verder aan in het eerste kwartaal van 2017', stelt het Planbureau donderdag. 'De conjunctuur zou zich ook de komende kwartalen gunstig ontwikkelen, aangedreven door de dynamiek van de binnenlandse vraag. Vooral de particuliere consumptie en de bedrijfsinvesteringen vormen een belangrijke groeimotor', stelt het Planbureau donderdag. De nieuwe vooruitzichten kaderen in de voorbereiding van de begroting voor 2018.