Aanwerven. Het aanwerven en ontwikkelen van mensen die slimmer zijn dan u, is een van de slimste dingen die u kunt doen. Hoe meer talent u in het team hebt, hoe hoger de performantie.

Ontwikkelen. Zodra u de echt goede mensen aan boord hebt, moet u gebruik van hen maken. Daag ze uit. Ontdek waar ze in uitblinken en wat ze nog moeten leren. Geef ze taken waarmee ze zichzelf kunnen overtreffen.

Erkennen. Geef uw beste mensen erkenning en visibiliteit. Laat de anderen weten waarmee ze bezig zijn, want ze zijn een troef voor het hele bedrijf, niet alleen voor uw team.

Steunen. Sta achter uw beste mensen wanneer ze elders in het bedrijf nieuwe mogelijkheden zien om te leren en te groeien. Duw ze niet weg voor ze een belangrijke bijdrage hebben geleverd, maar houd ze ook niet langer vast dan noodzakelijk.

Als u deze richtlijnen volgt, zult u een reputatie vestigen als iemand die talent ontwikkelt. Zo stijgt uw eigen waarde aanzienlijk en komen talentvolle mensen zich zelf aanbieden.

Bron: hbr

Aanwerven. Het aanwerven en ontwikkelen van mensen die slimmer zijn dan u, is een van de slimste dingen die u kunt doen. Hoe meer talent u in het team hebt, hoe hoger de performantie. Ontwikkelen. Zodra u de echt goede mensen aan boord hebt, moet u gebruik van hen maken. Daag ze uit. Ontdek waar ze in uitblinken en wat ze nog moeten leren. Geef ze taken waarmee ze zichzelf kunnen overtreffen. Erkennen. Geef uw beste mensen erkenning en visibiliteit. Laat de anderen weten waarmee ze bezig zijn, want ze zijn een troef voor het hele bedrijf, niet alleen voor uw team. Steunen. Sta achter uw beste mensen wanneer ze elders in het bedrijf nieuwe mogelijkheden zien om te leren en te groeien. Duw ze niet weg voor ze een belangrijke bijdrage hebben geleverd, maar houd ze ook niet langer vast dan noodzakelijk. Als u deze richtlijnen volgt, zult u een reputatie vestigen als iemand die talent ontwikkelt. Zo stijgt uw eigen waarde aanzienlijk en komen talentvolle mensen zich zelf aanbieden. Bron: hbr