"Er mankeert iets aan het dynamisme van de tweede en derde generatie in de West-Vlaamse familiebedrijven. Als ik zie hoe jonge ondernemers in Limburg harder werken dan de West-Vlaamse, dan maak ik me zorgen. In Limburg branden om 18 uur de lichten nog in bedrijven, terwijl ze in West-Vlaanderen al uit zijn," aldus Naessens.

Onlangs raakte bekend dat West-Vlaanderen op een aantal vlakken heel slecht scoort ten opzichte van andere provincies in de Vlaamse economie. Het West-Vlaamse wonder lijkt daarmee stilaan te verschralen.

Hetzelfde fenomeen ziet de topondernemer in Wallonië, "Er schieten overal kleine, mooie industrieparken uit de grond. En we horen altijd over een economie met twee snelheden, maar de grootste snelheid is zich volop aan het manifesteren in het zuiden van dit land. " En hij voegt er nog aan toe: "De cowboys van West-Vlaanderen, die bestaan niet meer. "

Willy Naessens, richtte ruim 50 jaar geleden de Willy Naessens Group op. Het bedrijf bestaat uit 22 vennootschappen, die actief zijn in verschillende takken van de bouwindustrie en in de vleessector. De groep stelt 1.350 mensen te werk. Naessens is een bekende naam in de bouwwereld, onder andere dankzij het feit dat hij de hoofdsponsor is van Waregem Koerse.

In Z-Talk Goossens vertelt hij over de crisis in de bouwsector, over hoe hij zijn kinderen buiten het management van de onderneming heeft gehouden, over onafhankelijk zijn van banken, over hoe ondernemerschap hoort te zijn.

Vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of via deze link

"Er mankeert iets aan het dynamisme van de tweede en derde generatie in de West-Vlaamse familiebedrijven. Als ik zie hoe jonge ondernemers in Limburg harder werken dan de West-Vlaamse, dan maak ik me zorgen. In Limburg branden om 18 uur de lichten nog in bedrijven, terwijl ze in West-Vlaanderen al uit zijn," aldus Naessens.Onlangs raakte bekend dat West-Vlaanderen op een aantal vlakken heel slecht scoort ten opzichte van andere provincies in de Vlaamse economie. Het West-Vlaamse wonder lijkt daarmee stilaan te verschralen. Hetzelfde fenomeen ziet de topondernemer in Wallonië, "Er schieten overal kleine, mooie industrieparken uit de grond. En we horen altijd over een economie met twee snelheden, maar de grootste snelheid is zich volop aan het manifesteren in het zuiden van dit land. " En hij voegt er nog aan toe: "De cowboys van West-Vlaanderen, die bestaan niet meer. " Willy Naessens, richtte ruim 50 jaar geleden de Willy Naessens Group op. Het bedrijf bestaat uit 22 vennootschappen, die actief zijn in verschillende takken van de bouwindustrie en in de vleessector. De groep stelt 1.350 mensen te werk. Naessens is een bekende naam in de bouwwereld, onder andere dankzij het feit dat hij de hoofdsponsor is van Waregem Koerse. In Z-Talk Goossens vertelt hij over de crisis in de bouwsector, over hoe hij zijn kinderen buiten het management van de onderneming heeft gehouden, over onafhankelijk zijn van banken, over hoe ondernemerschap hoort te zijn. Vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of via deze link