Volgens de West-Vlaamse afdeling van Voka had geen enkele Vlaamse provincie het in 2013 zo hard te verduren als West-Vlaanderen. Zo daalde het aantal starters er in 2013 met maar liefst 18 procent.

Nog 6610 ondernemers wilden het risico nemen een eigen zaak te beginnen. Antwerpen, met 11.136 start-ups, scoort het hoogst in Vlaanderen. Ook het aantal faillissementen liep in West-Vlaanderen onrustwekkend hoog op tot 1015, of een stijging met ruim 12 procent tegenover 2012. Vooral in de regio rond Brugge en Veurne gingen veel bedrijven over de kop. Door die faillissementen gingen 2125 banen verloren, een stijging met 33 procent tegenover het jaar voordien.

Voka West-Vlaanderen troost zich met de gedachte dat de barometer van het ondernemersvertrouwen stilaan begint te klimmen. Bovendien zetten meer en meer West-Vlaamse bedrijven in op export, een motor van groei. (KC)

Volgens de West-Vlaamse afdeling van Voka had geen enkele Vlaamse provincie het in 2013 zo hard te verduren als West-Vlaanderen. Zo daalde het aantal starters er in 2013 met maar liefst 18 procent. Nog 6610 ondernemers wilden het risico nemen een eigen zaak te beginnen. Antwerpen, met 11.136 start-ups, scoort het hoogst in Vlaanderen. Ook het aantal faillissementen liep in West-Vlaanderen onrustwekkend hoog op tot 1015, of een stijging met ruim 12 procent tegenover 2012. Vooral in de regio rond Brugge en Veurne gingen veel bedrijven over de kop. Door die faillissementen gingen 2125 banen verloren, een stijging met 33 procent tegenover het jaar voordien. Voka West-Vlaanderen troost zich met de gedachte dat de barometer van het ondernemersvertrouwen stilaan begint te klimmen. Bovendien zetten meer en meer West-Vlaamse bedrijven in op export, een motor van groei. (KC)