Een chic diploma is niet alles. Een MBA van Vlerick is een mooie troef, maar nog beter is de kandidaat die als eerste van de familie naar de universiteit ging en intussen een bijbaantje had.

Andere activiteiten. Iemand die voor een IT-job solliciteert en voor een school of vereniging het computerbeheer deed, heeft een streepje voor.

Ga lunchen. Ga na het interview met de kandidaat lunchen. Zo krijgt u een idee van zijn sociale vaardigheden, die in een team heel belangrijk zijn. Als hij begint op te scheppen dat hij iedereen weet te overtuigen of dat hij zijn zaakjes zo goed voor elkaar heeft, bent u gewaarschuwd.

Praat over problemen. Vraag de kandidaat wanneer hij moeilijkheden ondervond. Laat al die praat over problemen-die-uitdagingen-worden voor wat het is. Het gaat erom dat hij nederig kan zijn en kan vertellen wat hij toen heeft geleerd.

Houd het team samen. Om iedereen samen te houden, kunt u af en toe de vraag stellen: "Wat motiveert jullie nu het meest en wat kan ik doen om dat zo te houden?"

Bron: Entrepreneur

Een chic diploma is niet alles. Een MBA van Vlerick is een mooie troef, maar nog beter is de kandidaat die als eerste van de familie naar de universiteit ging en intussen een bijbaantje had. Andere activiteiten. Iemand die voor een IT-job solliciteert en voor een school of vereniging het computerbeheer deed, heeft een streepje voor. Ga lunchen. Ga na het interview met de kandidaat lunchen. Zo krijgt u een idee van zijn sociale vaardigheden, die in een team heel belangrijk zijn. Als hij begint op te scheppen dat hij iedereen weet te overtuigen of dat hij zijn zaakjes zo goed voor elkaar heeft, bent u gewaarschuwd. Praat over problemen. Vraag de kandidaat wanneer hij moeilijkheden ondervond. Laat al die praat over problemen-die-uitdagingen-worden voor wat het is. Het gaat erom dat hij nederig kan zijn en kan vertellen wat hij toen heeft geleerd. Houd het team samen. Om iedereen samen te houden, kunt u af en toe de vraag stellen: "Wat motiveert jullie nu het meest en wat kan ik doen om dat zo te houden?" Bron: Entrepreneur