Dat blijkt uit de Startersbarometer van bedrijfsinformatiespecialist Graydon

De bescheiden stijging is uitsluitend te danken aan de heropleving van de ondernemingszin in Vlaanderen. Het aantal onderneming die in Wallonië het levenslicht zien, blijft in een neerwaartse spiraal zitten. Dat schrijven De Standaard en Le Soir.

Desondanks het goede cijfer van juni blijft de balans voor de volledige eerste jaarhelft van 2014 negatief. In totaal zijn er gedurende die periode 1105 minder ondernemingen opgericht. De verklaring voor de negatieve tendens is in Wallonië te zoeken waar 11 procent minder starters geregistreerd zijn voor de eerste zes maanden van 2014. (Belga/NS)

Dat blijkt uit de Startersbarometer van bedrijfsinformatiespecialist GraydonDe bescheiden stijging is uitsluitend te danken aan de heropleving van de ondernemingszin in Vlaanderen. Het aantal onderneming die in Wallonië het levenslicht zien, blijft in een neerwaartse spiraal zitten. Dat schrijven De Standaard en Le Soir.Desondanks het goede cijfer van juni blijft de balans voor de volledige eerste jaarhelft van 2014 negatief. In totaal zijn er gedurende die periode 1105 minder ondernemingen opgericht. De verklaring voor de negatieve tendens is in Wallonië te zoeken waar 11 procent minder starters geregistreerd zijn voor de eerste zes maanden van 2014. (Belga/NS)