Tien jaar na de fusie tussen het VEV (Vlaams Economisch Verbond) en de regionale Kamers van Handel en Nijverheid, gaat Voka voor een nieuwe organisatie. Dat heeft voorzitter Michel Delbaere bevestigd op de algemene vergadering van Voka West-Vlaanderen. "Als wij de politiek voortdurend vragen haar organisatie bij te sturen, dan moeten wij ook zelf het goede voorbeeld geven", aldus Delbaere.

Concreet zal Voka zijn raad van bestuur drastisch hervormen. Nu hebben ruim 130 ondernemers een mandaat en dat is niet efficiënt. Daarom wordt het hoogste bestuursorgaan gehalveerd. In de nieuwe structuur zullen nog hooguit 60 bestuurders een zitje hebben in de raad van bestuur. Onder leiding van de nieuwe gedelegeerd bestuurder Hans Maertens, die deze zomer aantreedt, wil Voka ook werk maken van een integratie van zoveel mogelijk sectoren. Dit moet de representativiteit, de geloofwaardigheid en de efficiëntie van Voka alleen maar ten goede komen.

(KC)

Tien jaar na de fusie tussen het VEV (Vlaams Economisch Verbond) en de regionale Kamers van Handel en Nijverheid, gaat Voka voor een nieuwe organisatie. Dat heeft voorzitter Michel Delbaere bevestigd op de algemene vergadering van Voka West-Vlaanderen. "Als wij de politiek voortdurend vragen haar organisatie bij te sturen, dan moeten wij ook zelf het goede voorbeeld geven", aldus Delbaere.Concreet zal Voka zijn raad van bestuur drastisch hervormen. Nu hebben ruim 130 ondernemers een mandaat en dat is niet efficiënt. Daarom wordt het hoogste bestuursorgaan gehalveerd. In de nieuwe structuur zullen nog hooguit 60 bestuurders een zitje hebben in de raad van bestuur. Onder leiding van de nieuwe gedelegeerd bestuurder Hans Maertens, die deze zomer aantreedt, wil Voka ook werk maken van een integratie van zoveel mogelijk sectoren. Dit moet de representativiteit, de geloofwaardigheid en de efficiëntie van Voka alleen maar ten goede komen. (KC)