De Kortrijkse nv Around Media neemt op 1 februari zijn intrek in de nieuwste vestiging van de incubator StartIt@KBC in Kortrijk. Het bedrijf werd opgericht door vijf vennoten die goed thuis zijn in de wereld van gaming en virtuele realiteit. Die kennis gebruikten ze om een probleem van de vastgoedsector op te lossen. Mensen die op zoek zijn naar een woning, weten vaak op het moment dat ze over de drempel stappen al dat die woning niet is wat ze zoeken. Met een goede 360 gradenfoto kunnen ze zich er al een beeld van vormen van achter hun computer, maar voor makelaars was het te duur om zulke foto's te maken. "Er moest een fotograaf langskomen met een grote lens, je moest de foto's samenvoegen. Het duurde twee weken eer zo'n virtuele tour online stond", zegt Wannes Vanspranghe, een van de oprichters van Around Media. "Vaak is de woning dan al verkocht, terwijl je al snel 600 euro betaalde voor zo'n 360 gradentour."

Google Streetview

Geïnspireerd door Google Streetview, waarop ook 360 gradenfoto's van winkels staan, ontwikkelde Around Media een goedkoper alternatief. "Wij maakten een box met een 360 gradencamera erin", vertelt Vanspranghe. "De makelaar kan met met één druk op de knop van een tablet een virtuele tour creëren. Dat duurt maar twintig minuten en het is veel goedkoper. Die virtuele tour kun je opladen op vastgoedwebsites en delen via de sociale media."

Met het vastgoedbedrijf Dewaele haalde Around Media zijn eerste klant binnen. Klanten betalen eenmalig 899 euro voor het product, maar Around Media zegt dat het daar niets aan verdient. De inkomsten moeten komen van een abonnement. "Dat kost 49 tot 199 euro per maand. Dat komt voor de makelaar neer op 3 euro per project." Around Media gaat nu op zoek naar nieuwe klanten, want het moet grote volumes draaien om winstgevend te worden.

Die klanten hoeven niet enkel uit de vastgoedsector te komen. "Ook de bouwsector is geïnteresseerd, bijvoorbeeld om een werf visueel voor te stellen aan een buitenlandse partner." De virtuele tours van Around Medianu zijn ook al met de virtuelerealiteitbril Google Cardboard te bekijken.

De Kortrijkse nv Around Media neemt op 1 februari zijn intrek in de nieuwste vestiging van de incubator StartIt@KBC in Kortrijk. Het bedrijf werd opgericht door vijf vennoten die goed thuis zijn in de wereld van gaming en virtuele realiteit. Die kennis gebruikten ze om een probleem van de vastgoedsector op te lossen. Mensen die op zoek zijn naar een woning, weten vaak op het moment dat ze over de drempel stappen al dat die woning niet is wat ze zoeken. Met een goede 360 gradenfoto kunnen ze zich er al een beeld van vormen van achter hun computer, maar voor makelaars was het te duur om zulke foto's te maken. "Er moest een fotograaf langskomen met een grote lens, je moest de foto's samenvoegen. Het duurde twee weken eer zo'n virtuele tour online stond", zegt Wannes Vanspranghe, een van de oprichters van Around Media. "Vaak is de woning dan al verkocht, terwijl je al snel 600 euro betaalde voor zo'n 360 gradentour." Geïnspireerd door Google Streetview, waarop ook 360 gradenfoto's van winkels staan, ontwikkelde Around Media een goedkoper alternatief. "Wij maakten een box met een 360 gradencamera erin", vertelt Vanspranghe. "De makelaar kan met met één druk op de knop van een tablet een virtuele tour creëren. Dat duurt maar twintig minuten en het is veel goedkoper. Die virtuele tour kun je opladen op vastgoedwebsites en delen via de sociale media." Met het vastgoedbedrijf Dewaele haalde Around Media zijn eerste klant binnen. Klanten betalen eenmalig 899 euro voor het product, maar Around Media zegt dat het daar niets aan verdient. De inkomsten moeten komen van een abonnement. "Dat kost 49 tot 199 euro per maand. Dat komt voor de makelaar neer op 3 euro per project." Around Media gaat nu op zoek naar nieuwe klanten, want het moet grote volumes draaien om winstgevend te worden. Die klanten hoeven niet enkel uit de vastgoedsector te komen. "Ook de bouwsector is geïnteresseerd, bijvoorbeeld om een werf visueel voor te stellen aan een buitenlandse partner." De virtuele tours van Around Medianu zijn ook al met de virtuelerealiteitbril Google Cardboard te bekijken.