"Beide bars, in Antwerpen en Brussel, worden opgedoekt. Met spijt in het hart. Er waren klanten genoeg, de omzet was goed, maar niet goed genoeg om de kosten te dekken. Dus stopt het. Les 1 van het ondernemen. Een investering is altijd een risico: you win some, you lose some." Zo luidt de toelichting van Rode Duivel Vincent Kompany in een interview met de Nederlandse Volkskrant.

De bars op de Grote Markt in Brussel en de Groenplaats in Antwerpen waren minder dan een jaar open.

Netwerk

Het ondernemerschap bevalt Kompany in ieder geval wel, want binnen het economische netwerk van de ex-voetballer van Anderlecht bevinden zich nog een luxe-autobedrijf en een productiehuis - Bonka Circus - in Vlaanderen. De aanvoerder wordt er bestuursvoorzitter.

"Ik wil met die investeringen de zekerheid inbouwen ook na mijn carrière mijn sociale projecten te kunnen voortzetten. Als voetballer moet je rekening houden met het moment dat je carrière stopt en je inkomsten opdrogen," aldus Kompany.

Belastingen

Op de vraag of topvoetballers niet absurd veel geld verdienen, antwoordt Kompany bevestigend, al wijst hij er op dat aan die hoge verloning voor de overheid een meerwaarde gekoppeld zit: "Ik kan alleen zeggen dat ik keurig mijn belastingen betaal. Dat de helft van de miljoenen die ik verdien naar de overheid gaat. En dat ik daar trots op ben."

Manchester

In hetzelfde interview met de Nederlandse krant bevestigt de 28-jarige Rode Duivel dat hij niet van plan is Manchester City te verlaten. Zelfs Barcelona kan hem niet verleiden: "Op korte termijn kan ik geen club vinden waar ik dezelfde invloed kan hebben als hier in Manchester. Ik voel me verbonden met de stad en de supporters. Ik heb niet de intentie te vertrekken, ook niet naar Barcelona."

(VK/BO)

"Beide bars, in Antwerpen en Brussel, worden opgedoekt. Met spijt in het hart. Er waren klanten genoeg, de omzet was goed, maar niet goed genoeg om de kosten te dekken. Dus stopt het. Les 1 van het ondernemen. Een investering is altijd een risico: you win some, you lose some." Zo luidt de toelichting van Rode Duivel Vincent Kompany in een interview met de Nederlandse Volkskrant.De bars op de Grote Markt in Brussel en de Groenplaats in Antwerpen waren minder dan een jaar open.Het ondernemerschap bevalt Kompany in ieder geval wel, want binnen het economische netwerk van de ex-voetballer van Anderlecht bevinden zich nog een luxe-autobedrijf en een productiehuis - Bonka Circus - in Vlaanderen. De aanvoerder wordt er bestuursvoorzitter. "Ik wil met die investeringen de zekerheid inbouwen ook na mijn carrière mijn sociale projecten te kunnen voortzetten. Als voetballer moet je rekening houden met het moment dat je carrière stopt en je inkomsten opdrogen," aldus Kompany.Op de vraag of topvoetballers niet absurd veel geld verdienen, antwoordt Kompany bevestigend, al wijst hij er op dat aan die hoge verloning voor de overheid een meerwaarde gekoppeld zit: "Ik kan alleen zeggen dat ik keurig mijn belastingen betaal. Dat de helft van de miljoenen die ik verdien naar de overheid gaat. En dat ik daar trots op ben."In hetzelfde interview met de Nederlandse krant bevestigt de 28-jarige Rode Duivel dat hij niet van plan is Manchester City te verlaten. Zelfs Barcelona kan hem niet verleiden: "Op korte termijn kan ik geen club vinden waar ik dezelfde invloed kan hebben als hier in Manchester. Ik voel me verbonden met de stad en de supporters. Ik heb niet de intentie te vertrekken, ook niet naar Barcelona."(VK/BO)