1. Relativeer. Haal u de ergst mogelijke gevolgen voor de geest. Het merendeel van onze onzekerheden berust op geen enkele basis. Het is verleidelijk om terug te krabbelen wanneer er veel op het spel staat en u het gevoel krijgt dat u vastloopt, maar meestal verlopen de dingen beter dat u zich had voorgesteld. Het kan altijd gebeuren dat u het vertrouwen verliest van uw baas of uw carrière in gevaar brengt, maar dergelijke extreme situaties doen zich niet zo vaak voor.

2. Erken dat u niet perfect bent. Neem iemand die succes behaalt op zijn domein of met een bepaalde opdracht. Is hij echt intelligenter dan u? De sleutel tot succes schuilt niet altijd in een hoog IQ of bijzondere talenten. Vaak wordt iemand pas succesvol nadat hij op zijn minst een keer heeft geschitterd. Daarvoor heeft hij vooral hard gewerkt en zich opofferingen getroost.

3. Vind een rechterhand, iemand op wie u op elk ogenblik kunt rekenen op professioneel en persoonlijk vlak. Dit wederzijdse vertrouwen kan een kostbare hulp zijn om uw zelfvertrouwen op te krikken tijdens momenten van twijfel.

4. Koester uw successen. Hoe voelde u zich toen? Hoe zagen de anderen u ? Wees trots. Denk aan hoe u werd geprezen. Denk aan momenten waarop u zei : "Het is fantastisch wat ik heb gedaan" en hou die gedachte in het achterhoofd. Denk ook aan momenten waarop u faalde. Hoe slecht voelde u zich toen? Neem uzelf voor om er alles aan te doen u nooit meer te voelen zoals toen.

Bron: Jobat.be

1. Relativeer. Haal u de ergst mogelijke gevolgen voor de geest. Het merendeel van onze onzekerheden berust op geen enkele basis. Het is verleidelijk om terug te krabbelen wanneer er veel op het spel staat en u het gevoel krijgt dat u vastloopt, maar meestal verlopen de dingen beter dat u zich had voorgesteld. Het kan altijd gebeuren dat u het vertrouwen verliest van uw baas of uw carrière in gevaar brengt, maar dergelijke extreme situaties doen zich niet zo vaak voor. 2. Erken dat u niet perfect bent. Neem iemand die succes behaalt op zijn domein of met een bepaalde opdracht. Is hij echt intelligenter dan u? De sleutel tot succes schuilt niet altijd in een hoog IQ of bijzondere talenten. Vaak wordt iemand pas succesvol nadat hij op zijn minst een keer heeft geschitterd. Daarvoor heeft hij vooral hard gewerkt en zich opofferingen getroost. 3. Vind een rechterhand, iemand op wie u op elk ogenblik kunt rekenen op professioneel en persoonlijk vlak. Dit wederzijdse vertrouwen kan een kostbare hulp zijn om uw zelfvertrouwen op te krikken tijdens momenten van twijfel. 4. Koester uw successen. Hoe voelde u zich toen? Hoe zagen de anderen u ? Wees trots. Denk aan hoe u werd geprezen. Denk aan momenten waarop u zei : "Het is fantastisch wat ik heb gedaan" en hou die gedachte in het achterhoofd. Denk ook aan momenten waarop u faalde. Hoe slecht voelde u zich toen? Neem uzelf voor om er alles aan te doen u nooit meer te voelen zoals toen. Bron: Jobat.be